Keeshond Kennel - Kennel Wenkje

 

Vi har haft Keeshond siden 1985 og det kan du læse om længere nede på denne side.

Allerførst vil vi beskrive denne dejlige hunderace, og det kan allerbedst gøres ved at klippe lidt ud fra Standarden, den rammer nemlig lige præcis det en Kees er.

"Historie: De Tyske Spidser er efterkommere af stenalderens tørvehund Canis familiaris palustris Rüthimeyer og den senere 'Pælehus-spids', og de udgør Mellemeuropas ældste hunderace, som talrige andre racer er udgået fra. I lande uden for det tyske sprogområde kaldes Wolfspitz også Keeshond, medens Zwergspitz kaldes Pomeranian.

Helhedsindtryk: Spidserne virker besnærende ved deres smukke pels, som den rigelige underuld får til at stå ud fra kroppen. Særligt påfaldende er den kraftige, mankelignende krave rundt om halsen, og den fyldigt buskede hale, der bæres kækt ind over ryggen. Det ræveagtige hoved med de kvikke øjne giver sammen med de spidse, små og tætsiddende ører Spidsen det kække udseende, som er så karakteristisk."

Som vi oplever Kees'en så er den opmærksom, livlig og usædvanlig trofast over for sin ejer. Den er meget lærevillig og let at opdrage, dog er det ikke den race du skal vælge, hvis det er Danmarksmesterskab i lydighed du ønsker at dyrke. Kees'en elsker nye opgaver hele tiden, så vi har rigtig gode erfaringer med den nye sport rally lydighed. Kees'ens manglende/ekstremt lille interesse for jagt gør den til en ideel vogter af hus og ejendom. Den er hverken sky eller aggressiv. Her hos os, kan vi have hundene med på marken og i stalden når vi kigger til vores får.

Vi har haft kennelmærke siden starten af 90'erne, men har ikke haft hvalpe før i 2008. Måske tænker du, hvorfor så ikke det ? - det er meget enkelt, de tæver son skulle have været brugt viste sig enten at have HD eller have et temperament vi ikke ville avle på. Nu har vi Danja, som er både fysisk og mentalt det bedste vi kan forestille sig. Vi er meget glade for vi ventede med at starte vores kennel op, så netop en hund som Danja kunne blive vores start.

Bestået Dansk Kennelklub's opdrætteruddannelse


Vi har i efteråret 2009 deltaget på Dansk Kennel Klub's opdrætterkursus. Spændende kursus, alle kan lære noget af uanset hvor meget avlsarbejde har været en del af hverdagen i mange år.

Kurset er dels teori og dels kennelinspektion. Hvis I vil vide mere om det, så kan I læse på Dansk kennelklubs hjemmeside.




Vi har delt vores historie med vore egne Kees'er op i flere mapper. Hvis du har lyst at læse om det, så åben en af nedenstående link. God fornøjelse.



Vores Kees historie 1

Flikje's Wenkje og Flikje's Waakje - vores 2 første Keeshond

1985 - 1995

Vores Kees historie 2

Alpine's Rock Climbing Clompens - kom til os i 1998, 4 ½ år gammel

1995 - xx
pt ikke dannet
Leg i snevejret

Danja von der Lärchenhöhe og Thistledees Canadian Rockies - efter lan leg i sneen

vinteren 2009


Familiebesøg

Rocky og Yoko von der Altern Nierstal

august 2010 hos
Roxette von derAltern Nierstal


Keesdag 2010

Luna, moster, bedstemor, onkel, Danja og Lutje

august 2010
M-kuldet 2011

Rocky og Danja 6. marts 2011

De stolte forældre vil gerne vise
de nyeste hvalpe - født 26. april 2011


x



21. maj 2011
Kees specialen i Sverige
(der kommer billeder senere)


Keesdag 2011

Rocky, Danja 5 af Merne

august 2011

O-kuldet 2013

Danja med sine 1 time gamle hvalpe 16. april 2013

Danja og hendes nyfødte hvalpe
 født 16. april 2013


P-kuldet 2014

Mischa med hendes helt nyfødte hvalpe

Mischa og hendes nyfødte hvalpe
 født 15. maj 2014

Q-kuldet 2015


Danja med hendes helt nyfødte hvalpe

Danja med hendes sidste kuld
 født 26. april 2015

Hvalpedag 2015


En meget træt Qarma

8 hvalpe - søskende og halvsøskende -
 mødtes 23.juli 2015 hos Anette
x

Keestræf - 2015

Rocky og hans søn Granie

12. september 2015
x



Hvis du vil til siden over de seneste opdateringer, så klik her