Kennel Wenkje 

Rocky og Danja's fjerde kuld 

4 hanhvalpe (nr 1,2,4 og 7)
Wenkje's Obelix (nr.1), Wenkje's Opal (nr.2), Wenkje's Orix Aske (nr.4), Wenkje's Oskar (nr.7)

og 

3 tævehvalpe (nr 3,5 og 6)
Wenkje's Odet (nr.5), Wenkje's Oline (nr.6), Wenkje's Olivia (nr.3)


født 16. april 2013

Åben forsiden på Engvang, Kennel Wenkjes hjemmeside www.engvang.info
O-kuldet - de nyeste billeder

Fem hvalpe har fundet dejlige familer - så det er kun en han og en tæve der søger ny familie ;-))


Den 16. april 2013 fik Danja 7 dejlige hvalpe - 4 hanhvalpe og 3 tævehvalpe. Fødslen gik over al forventning. Kl. 04.20 lagde hun sig op til Lene, blev fulgt hen til fødekassen og kl. 04.30 blev den første hanhvalp født. Derefter kom de slag i slag, og kl. 06.58 kom den sidste.

Det var helt utroligt, efter fødslen gik det op for os at Danja havde født hvalpene i nøjagtig samme rækkefølge som sidst - først to hanner, så en lille pige, så en dreng, 2 piger for så at slutte med en dreng. Det er selvfølgelig et tilfælde, men et af de sjove af slagsen.

Da nr. 7 var kommet lagde Danja sig tilfreds ned, og lod alle hvalpe komme til mælkebaren. Det var så roligt at de første billeder faktisk blev taget inden de fik skiftet underlag....

Under fødslen havde vi registreret at der alene var lidt hvide hår på de to første hanners bagpoter, så vi gruede for at kende forskel når vi skulle mærke dem. Vi besluttede at få Danja og hvalpe kontrolleret af dyrlægen inden mærkningen gik igang.

Dyrlægen havde kun positive ord at sige til både Danja og alle de 7 små ;-))

Vi blev nødt til at veje dem alle igen for at finde ud af hvad nummer de skulle ha'. Vi har aldrig tænkt over det før, men der var 'stor' forskel i vægten på en lille våd nyfødt hvalp og så en 4 timer gammel tør hvalp. Men det lykkedes, for de vejede jo heldigvis nogenlunde det samme i forhold til hinanden.
Der er simpelthen ikke nogen synlige forskelle på de 4 af hvalpene bortset fra at 2 er hanner og 2 er tæver.

Efter det sidste kuld, hvade vi forberedt os på noget sådan kunne ske, så vi havde indkøbt mange forskellige faver neglelak !
Nr. 1 blev Blå han, nr. 2 blev Brun han, nr.3 blev Rød pige, nr. 4 blev Lilla han, nr. 5 blev Orange pige, nr. 6 blev Hvid pige, og nr. 7 blev Grøn han

Vi håber at neglelakken kan holdes vedlige indtil de må ha' de små hvalpehalsbånd på. 

Rocky og Mischa holdt hinanden ved selskab under hele fødslen - specielt Mischa støjede lidt, hun kunne ikke forstå hvad der foregik. Efter fødslen kom de ind i stuen, og kiggede ind til Danja og hvalpene. De skulle dog ikke kigge for længe før Danja bad dem venligt, men bestemt - at gå videre....


Hvis du vil se stambogen eller hvilke hunde der ligger bag 'De 7', så kan du se deres stambog her Afstamning  og deres indavlsprocent kan du se her  

Her på siden vil der kommer billeder af de små hen af vejen.

Her først De stolte forældre

Rocky - 25. april 2011  Danja 25. april 2011

Thistledees Canadian Rockies (Rocky)             Danja von der Lärchenhöhe (Danja).


Vi vil lægge billederne fra de forskellige uger ud i deres egne sider, her vil kun være 'ugens billede' samt indeværende uges billeder

Uge 1
Uge 2
Uge 3 Uge 4 Uge 5 Uge 6 Uge 7 Uge 8

         

De nyeste billeder

1. juni 2013
I dag skulle Far Rocky til Arslev, og løbe sammen med Christina - det gik bare rigtig godt - han blev bedst i racen, og fik en rigtig flot kritik.
Det er dejligt at kende nogle rigtige hundefolk, når det nu er sådan at vores mennesker skulle til 2 gange 60 års fødselsdag....

Os små, Mischa og Danja, ja vi blev passet af vores menneske bedsteforældre - det er også dejligt, for de vil gerne ha' os i hænder hele tiden ;-)


31. maj 2013

For et par dage siden om menneske mor hjem med en 'blå taske' - den var rund og vi forstod ikke hvorfor den skulle stå ved vores 'bord'.
Men her til eftermiddag, da Susanne var forbi så fik vi syn for sagen, holdaop hvor er det sjovt at rende igennem.
Vi gør det alle sammen - undtagen Far Rocky, han mener det er under hans værdighed, men vi ved godt hvorfor, han tør ikke ! tænk nu hvis en af os sad derinde og bare ventede på en lille bid af hans pels ;-))

Dagen var sådan en dejlig solskins dag - fuldstændig som i går.
Vi var ude rigtig mange timer.

stor hvalp lille rør - lille hvalp stort rør, det er bare sådan det er...  Og man kan også sove i røret  andre sover ved vægen som vi alle pejer  holdaop et stort rør  vi tør godt alle sammen, det er da ikke noget at tale om ;-)  de små rør er nu også rigtig sjove  familiehygge ved rørene  Mischa vil også gerne være med, men hun må erkende hun ikke kan komme igennem de små rør  

Nogle af os er begyndet at få lidt lettere øre, det er lige som om de gerne vil op at stå, live som de voksnes....
Det er ikke alle, men ja det bliver spændende hvornår vi løfter dem ;-)

Obelix (nr.1) den 31. maj 2013  Opal (nr.2) den 31. maj 2013  Olivia (nr. 3) den 31. maj 2013  Aske (nr. 4) den 31. maj 2013  Odet (nr. 5) den 31. maj 2013  Oline (nr.6) 31. maj 2013  Oskar (nr. 7) den 31. maj 2013


30. maj 2013

Mens vi vokser og vokser, ja så bliver Mor Danja mindre og mindre. Vores mennersker siger det er os der 'suger Danja' til os !
Det forstår vi ikke, vi får jo bare mælk ;-)
Engang imellem fortæller Mor Danja os at nu er det nok, så må vi holde inde med spiserriget - men det jo også OK, vi får masser af mad ved siden af.

vores rigtig dejlige morgentår 30. maj 2013  leg i haven 30. maj 2013  leg i haven 30. maj 2013  leg i haven 30. maj 2013  leg i haven 30. maj 2013

29. maj 2013

I skulle bare se os i virkeligheden - den går for 'fulde hørm', og bang så sover vi.
Vi har sådan en slags tænd sluk kanp, som vi helt selv styre. Vores mennesker ved i alle tilfælde ikke hvor den er ;-))

Vi har fundet ud af det faktisk er en ret stor have vi har, men indtil videre holder vi nu mest af fliserne og så lige det første stykke græs.

Leg i haven 29. maj 2013  Leg i haven 2 29. maj 2013  Nr3 slapper af 29. maj 2013    Leg i haven 29. maj 2013  Leg i haven 29. maj 2013

28. maj 2013
I dag er vi blevet 6 uger. Det er meget uhyggeligt hvor hurtigt tiden går og hvor hurtigt alt ting går.
Vi vejer nu 21.610 gram lidt mere en 10 gange så meget som da vi blev født...
Vi får en masse besøg, både af vores nye familier, men også hunde og fårevenner. Det er dejligt, og sådanne mennesker de lugter og bevæger sig bare helt forskelligt.

Nogen gange kommer der nogen som vores hundefar og mor ikke rigtig bryder sig om, og så ved vi heller ikke rigtig hvad vi skal.
Men hvis de ellers er gode til at nusse og lege, ja så syntes vi altså rigtig godt om alle ;-)

Olivia (nr.3 rød) har nu besluttet at rejse den lange vej til Sjælland - Odet (nr.5 orange) rejser til Århus - Oline (nr.6 hvid) bliver indtil videre her i huset
Obelix (nr.1 blå) tager til Odder, Opal (nr.2 brun) rejser den lange vej til Belgien, Orix Aske (nr.4 lilla) tager til Odense og Oskar (nr.7 grøn) tager til Bramminge.
Vi tror der er fundet et godt match til alle ;-))

Det er her vi ligger og sover, hvis vi kan komme til det udenfor. Der er dejlig læ' og det er bare dejligt at ligge ude. 
Vi får kun lov hvis det er sol og dejligt varmt... Det også selv om vi har pels på !
(den syvende ligger bag gitteret, der kan ligger 2-3 stykker hvis det passer os)

Vi er der alle sammen - også den sidste ...27. maj 2013

En dejlig mandag, hvor vi rigtig har kunne være ude i løbet af dagen - og tænk det var så varmt at vi også kunne være ude i aftensolen.
Hvor er det deligt at dagene er så lange, og det er blevet så varmt at vi kan komme ud og lege sent om aftenen ;-)

Nedenfor kan I se hvor store vi er blevet, og vores mennesker forsøgte også at få et rigtigt billeder af os, hvor vi var på græsset, og det er næsten lykkedes.......

Nr1 i aftensolen 27 maj 2013   Nr 1 27. maj 13
nr 2 27. maj 2013  nr2 27. maj 2013  
nr3 27. maj 2013  
nr4 27. maj 2013  nr4 attac !!!!  27. maj 2013  
nr5 27. maj 2013  nr5 får en lille ekstra tår mælk - ingen ser det - 27. maj 2013  
nr6 27. maj 2013  nr6 27. maj 2013  
nr7 27. maj 2013  nr7 27. maj 2013
 
26. maj 2013

Dagen starte med en lille knaldtår - der er ikke mere mælk om natten - men dagen strater til gengæld med en ordenlig tår hos mor Danja... hmmm... lækkert ;-)

Dagene er dejlig ukomplicerede, der soves - spises - børstes - fotograferes - nusses - osv osv
Vi bliver nu kun vejet hver anden dag. Det er nemlig ikke helt let mere nu vi er blevet så store (og livlige)


Morgenhygge her 26. maj 2013  Ja her burde være en vandskål.....  Danja holder rent ;-)  Rørleg (nr7 til venstre )  Mischa og O-hvalp 26. maj 2013


25. maj 2013

I dag kom der rigtig mange forbi og besøgte os, naboen 2 piger havde et par fetre/kusiner med, og det var dejligt.
Vi nyder det til fulde, Mor Danja nuser om os, vores mennesker nusser og leger med os, og så alle de børn som kommer forbil og nusser og leger med os - kan man ønske mere ?

Morgenhygge inden vi kommer ud første gang  leg i det fri  Se jeg har fundet en lille pind ;-))  vi skiftes til at ligge øverst og nederst  
Matilde og Okudet 2013  Caroline og O kuldet 2013

24. maj 2013

Også i dag kunne vi være ude, men vi syntes I skal se os alle enkeltvis - så kan I rigtig se hvor dejlige vi alle er blevet ;-)

Nr 1  nr 2nr 3  Nr 4  nr 5  nr 6  nr 7
23. maj 2013

I dag fandt vi ud af at storesøster Mischa gerne vil lege med os. Det var rigtig sjovt, for selv om vi var de små, så var det faktisk Mischa som var lidt bange for os ;-))
(eller måske var det mor Danja hun ville være helt sikker på)

Vi havde en pragtfuld dag, med rigtig meget tid ude i solen.
Dejligt dejligt....  skal vi lege ?  Mischa leger med os små ;-))    De små er lidt farlige ;-))  hvor er det sjovt at lege med Mischa  Skal lille mig bide fat i storesøster ?  Det er nu også sjovt bare at lege med nogen på egen størrelse   Danja gir lige en tår midt i legen - dejligt  Rocky slapper - en lille hvalp er på Rocky hale jagt ;-)

22. maj 2013

Vi er bare blevet rigtige modige, nu går vi på opdagelse ude i haven.
Der går nogle store dyr lige inde ved side af os, de siger sjove lyde....
Men det der nu er rigtig sjovt er at vores far Rocky og storesøster Mischa er begyndet at snakke med os.
Rocky vil dog ikke ha' vi kommer for tæt på endnu, og han mener det er hans pligt at sætte os på plads hvis vi er frække !
Danja og et par hvalpe  Ude den 22. maj, Rocky og Mischa holder sig i baggrunden  Danja holder rent i haven også.....  nr 3 og 5 22. maj 2013
  Rocky er lidt usikker på hvordan man takler 7 krudtugler  Rocky og Mischa kigger til


21. maj 2013
I dag er vi blevet 5 uger. Og vi er alle blevet gode til at rende rundt på vores små ben. Forestil jer hvor hurtigt vi kan komme omkring ;-))
Vi voksker og vokser, og nu her på 5 ugers dagen vejer vi 15926 gram - det er godt det stopper på et tidspunkt, ellers ville vi ende som 'rene elefanter'..
Mor Danja, giver os fortsat mad flere gange om dagen, det er rigtig dejligt - men vi kan nu også godt li' vores faste føde som vi nu får 4 gange om dagen.


morgenmælk


20. maj 2013

I dag var en travl dag - der var en 'fåreklipper' - så vi har nu set nogle dejlig hvide dyr lige ude ved siden af vores græs, de er godt nok store !
Vi fik besøg af Anette - Minka's mor. Det var rigtig sjovt, hun havde nogle 'træksnor' med til os, de er lidt sjove.

Men det allerbedste ved pinse mandag er nu, at vi kom frit ud i haven. Vi holdt os samme til at begynde med, men det gik hurtigt over ;-))

Minka's mor var her  vi nyder det - men vil vil gerne lidt trykhed...  Mischa kigger spændt til, hvornår må jeg mon lege med dem ?  jeg tør nu godt rende lidt væk..  leg  leg  sød ikke ?  dejligt  se mig !  Danja vogter...  hygge


19. maj 2013

Her til morgen var der lige en der tog en lur inde i røret - surt, for så kan vi ikke komme igennem....
Men i dag blev altså dagen hvor vi fik lov at komme ud - dog kun i en lille 'indhegning', men det var nu sjovt alligevel ;-))
hvalp i røret...

rigtig ude for første gang  rigtig ude for første gang  rigtig ude for første gang

18. maj 2013

I dag blev vi passet hele dagen og aftenen af Britta. Hun er altså sagen. Hun legede med os hele tiden, altså når ikke en af os lå i arm hos hende.
Vores egne mennesker var på Sjælland til Bryllop.


17. maj 2013

Det var i dag vi kom ud for første gang. Der var ikke noget med at løbe rundt, vi kom bare ud for at se hvordan der var derude.
Vi glæder os til snat at komme ud og lege, men de der mennesker mener altså det skal være varmt og tørt... 

Nr 1   Nr 2  nr 3  nr 4  nr 5  nr 6  nr 7

16. maj 2013

Dagene går bare så hurtigt, vores mennesker syntes bare det er vigtigt at få os nusset og nusset. 
Der kommer en masse mennesker, også nogle helt små nogen. Det er bare sjovt.
Her til aften have vi besøg af Britta - en nabo som skal passe os på lørdag.
Det er lidt surt hun kom for så ved hun hvad hun skal, så har vi ikke helt frit løb med hvad der skal ske ;-(

Der er fundet familer til 6 af os nu, og som vores menneskemor siger - ja, så gør det ikke noget hvis den sidste bliver boende..

nr1  nr 2  nr 3  nr 4  nr 5  nr 6  nr 7 
15. maj 2013

Vi spiser nu selv 3 gange om dagen morgen, midag og aften - hmmm. ... det er bare godt.
Vi er begyndt at leve med vores legetøj - og betyndt at 'slås' med hinanden, det er bare så sjovt ;-))

nr.1  nr 2  nr 3  nr 4  nr 5  nr 6  nr 7
14. maj 2013
 4 uger er vi blevet - hvar der nogen som sagde tiden går hurtingt ?
Vi bliver bare rigtig store nu, vi vejer til sammen 11.200 gram - så vi har mere end 5 doblet vores vægt siden fødslen.
Vi er ikke særlig urolige for Mor Danja har sagt det kun er mens vi er så små vi vokser så meget - ellers ville vi jo ende som de rene elefanter !

Vi fejrede vores 4 ugers fødselsdag med at spise af rigtig små hundeskåle, vi er bare så dygtige !

se lige hvad vi kan ;-I)  ja vi er altså dygtige  sådan ser det ud når vi er færdige  og så skal der soves...


13. maj 2013

Tiden går og går - og ja, de små er altså så søde at være sammen med, at jeg helt glemmer at få opdateret hjemmesiden.
Men nu skal I få billeder tilbage til og med den 7. maj ;-))

Vi har prøvet at spise - hmmm.... det var dejligt !!
Vi var så dygtige til det at vores menneskemor vil gi' os mad i små skåle allerede i morgen tidlig...
Vi er lidt ældre end hvalpene normalt er her i huset, men det var faktisk et godt valg - vi viste lige nøjagtig hvad vi ville, nemlig ha' det der lækre mad ind i munden ...

nr1 mad 13. maj 2013  nr2 mad 13. maj 2013  nr3 mad 13. maj 2013  nr4 mad 13. maj 2013  nr5 mad 13. maj 2013  nr6 mad 13. maj 2013  nr7 mad 13. maj 2013


12. maj 2013

I dag var der fødselsdag i huset, men det var nu ikke derfor der var ståhej.
Nej, nej vores mennesker skulle ud med får til dyrenes dag på Glud museum - tænk jer, 5 får med lam skulle afsted !

Vi havde så en rigtig dejlig dag. Vores menneske bedsteforældre var her for at passe os, og det var bare noget de er gode til ;-)

mogenhygge  nr1 børstes 12. maj 2013  nr2 børstes 12. maj 2013  nr3 børstes 12. maj 2013  nr4 børstes 12. maj 2013  nr5 børstes 12. maj 2013  nr6 børstes 12. maj 2013  nr7 børstes 12. maj 201311. maj 2013

I har vist ikke set det før, en vi er faktisk blevet børstet rigtig mange gange den sidst uges tid.
Det er noget vi nyder, mest fordi vi så har vores menneskemor for os selv ...
Det er ikke altid vi sidder/ligger lige stille, men det går faktisk rigtig fint.

Vi er ikke blevet 8 - men vi syntes det var snyd der manglede et billede af nr 4 for et par dage siden, så her her I ham både mens han sidder og også når han ligger - mens han bliver børstet.

nr1 børstes 11. maj 2013  nr2 børstes 11. maj 2013  nr3 børstes 11. maj 2013  nr4 børstes 11. maj 2013  nr4 børstes 11. maj 2013  nr5 børstes 11. maj 2013  nr6 børstes 11. maj 2013  nr7 børstes 11. maj 2013

10. maj 2013

I dag blev dagen hvor vi virkelig begyndte at lege. Vi havde fået en masse legetøj, men det sjoveste er nu sådan et rør man kan rende igennem.
Der er bare fuld gang i os, vi går lige fra 'stor leg' til 'dyb søvn'

alle til morgenhygge  nr 5 tager en tur i røret 10. maj 2013  Leg 10. maj 2013  leg 10. maj 2013  leg 10. maj 2013  leg 10. maj 2013  så sover vi 10. maj 2013


9. maj 2013
I dag er vi så småt begyndt at få tænder, vi syntes det klør og er lidt irriterende - men det går over får vi at vide...

Nr4 ville ikke fotograferes i dag, alle de billeder vi har af ham er rystet og uskarpe.... Han vender tilbage kan i tror ;-))

de 6 ligger samlet  Nr1 1 9. maj 2013  Nr2 1 9. maj 2013  nr3 9. maj 2013 nr. 4 mangler Nr5 1 9. maj 2013  Nr6 1 9. maj 2013  Nr7 1 9. maj 2013

8. maj 2013

Mor Danja er lidt efter os.
Vi er begyndt at rende meget omkring, men hun syntes vi skal samles flere gange om dagen, og ja det vil vi egentlig også, for mor betyder mad ;-))
Det er bare dejligt at ligge her hos mor

Mogen idyl  nr 1 8. maj 2013  nr 2 den 8. maj 2013  nr3 8. maj 2013  nr4 den 8. maj 2013  nr 5 den 8. maj 2013  nr 6 den 8. maj  nr 7 den 8. maj

7. maj 2013
 I dag var sidste dag hvor vi gad ligge i fødekassen. Nu kan vi simpelthen ikke være der mere ....
Her er vi faktisk alle 7 - i midten ligger vi 2 og under Mor-Danja's forben ligger den syvende - utroligt.

Vi vokser fortsat godt alle sammen, og vejer nu 8202 gram - hvad mon det ender med ?

Sidste dag hvor vi ligger i kassen   De 3 piger den 7. maj  De 4 drenge - 7. maj 2013

06. maj 2013

Ups - vores hjemmeside plads løb tør for plads !!!!
Det er forhåbenlig på plads nu - så her får i billeder fra 2. maj til nu ;-))
I dag da vi blev vejet, så var vi alle over 1000 gram - ja 7880 gram er det blevet til totalt.

Nr1  Nr2  Nr3  Nr4  Nr5  Nr 6  Nr 7

Og så lige en sovemåde der må gi' ondt i nakken ;-)
ondt i nakken ?


5. maj 2013

Vi nyder at finde hen til en solplet - hmmm.... det er dejligt.
Vi har dog ikke fået lov at være ude endnu, det skal vente til vi er blevet stabile i vores gang ... siger de 'voksne' !

Det har været en dejlig dag, begge vores egne mennesker har været hjemme hele dagen - vi havde besøg af Lenea med familie, og vores 'menneskebror' kom også forbi.
Kan I forestille jer hvor meget nusseri det blev til ?

morgenslapper  Lenea med en af pigerne

Nr1  Nr2  Nr3 - sikke en dag ;-)  Nr4  Nr5  Nr6  Nr7


4. maj 2013

De små er begyndt at gå rigtig fint omkring - det ligner dog fortsat en form for spiritusprøve med høj promille....

De er også begyndt 'pottetræning' - nogen af dem forsøger at finde hen til avisen, inden de sætter sig ;-))
Det ser faktisk rigtig sjovt ud.

morgenhygge

Nr1 18 dage gammel  Nr2 18 dage gammel - ja, jeg kan heldigvis dreje mig  Nr3 18 dage gammel  Nr4 18 dage gammel  Nr5 18 dage gammel  Nr6 18 dage gammel  Nr7 18 dage gammel

3. maj 2013

I dag lykkedes det at få et billede så I kan se hvor store vi er blevet.
Vi blev fotograferet i vægten, lige som den 20. april. Nu fylder vi næsten det hele - og de der mennesker må snart finde et større fad at ligge i ;-)

Vi har haft besøg af Obelix' familie, og vi kan sige - det er altså dejligt at blive nusset og puttet !

Nr1 i vægten 17 dage gammel  Nr2 i vægten 17 dage gammel  Nr3 i vægten 17 dage gammel  Nr4 i vægten 17 dage gammel  Nr5 i vægten 17 dage gammel  Nr6 i vægten 17 dage gammel  Nr7 i vægten 17 dage gammel


2. maj 2013

Øv, i dag blev alle vores billeder ødelagt ! på en eller anden måde var der kommet skygger hen over de fleste af dem, så I må nøjes med 2 dejlige billeder ;-)

Vi vejer 6716 gram det er slet ikke til at tænke på hvad det bliver til efterhånden.
Vi nyder at ha' god plads. Nu kan vi ligge blødt og vi kan ligge hårdt og lidt køligere på gulvet, det er dejligt selv at kunne vælge...


Mogenhygge  Uld i mund
01. maj 2013

Vi blander os ikke i politik, og vi demonstrerer ikke noget som helst
I alle tilfælde ikke så længe vi bare får vores mad og hvile.

Prøv at se hvor meget vi egentlig fylder.

Morgenhygge den 1. maj

nr 1  nr 2  nr 3  nr 4  nr 5  nr 6  nr 7

30. april 2013
  Hurra - i dag har vi to uges fødselsdag ;-))
Vi vokser fortsat godt - pt vejer vi 6232 gram, utroligt ikk' ?

Det er ikke kun Danja der nyder pladsen, de små 'møver' også rundt. Op og ned i kassen - det er sjovt.
De er begyndt at komme lidt op på benene, men at kalde det gå ville være for meget at sige .....

Nr1 - Nogle af dem keder sig når de skal vejes...og fotograferes  nr 2  nr 3  nr 4  nr 5  nr 6  nr 7 - nogen sover - næsten
29. april 2013

Danja nyder at ha' mere plads. Hun elsker bare at sidde inde hos dem, og der er bare total stilhed, så de sidder og hygger sig.

Både Rocky og Mishca syntes også det er lidt sjovt, for nu kan de også rigtig se de nye - men de er fortsat Danja's 100 %
Mischa syntes ellers de lyder og dufter rigtig interessant ;-))
Morgenbillede i nye omgivelser  Drenge fylder helt godt nu  Pigerne fylder også, og der er bare gang i den 
 Danja nyder at sidde hos de små ;)28. april 2013

I dag skete der rigtig mange ting. Hvalpene fik flyttet deres kasse og hvalpegård i spisestuen.
Der er både mere lys og mere plads. Ikke de skal bruge pladsen lige nu, men det var ikke længe før de vil ud af kassen.

Oskar fik besøg idag, ingen ved dog endnu hvem det er der kommer til at hedde Oskar, men det er nu rigtig hyggeligt at blive nusset af flere ;-))

Lidt senere på dagen fik alle klippet negle - prøv lige at tænk på hvor mange det faktisk er !
18 negle x 7 = 126 stk
Alle tog det heldigvis i stiv pote - flere af dem sov faktisk bare videre da de blev lagt der på ryggen.
morgenbillede lige efter vi var flyttet  Rocky nyder også Oskars familie ;-))
Nr 1 - første negleklip - 28. april 2013  Nr 2 - første negleklip - 28. april 2013  Nr 3 - første negleklip - 28. april 2013  Nr 4 - første negleklip - 28. april 2013  Nr 5 - første negleklip - 28. april 2013  Nr 6 - første negleklip - 28. april 2013  Nr 7 - første negleklip - 28. april 201327. april 2013

I dag blev vi passet at vores 'menneske bedste forældre' - det var rigtig hyggeligt, og vi blev bare nusset kan vi sige !

Vi hvade det så hyggeligt at flere af os valgte også at åbne øjnene den dag. 5 havde åbnet øjnene, mens 2 ha valgt at vente lidt.
Det er nu rigtig dejligt så de små sorte øjne viser sig for første gang.

Her først skal I lige se hvor store vi er blevet - drengene fylder næsten kurven, mens vi 3 piger kan vokse noget mere (men vi er jo også kun 3 til at fylde....)

Drengene den 27. april 2013  Pigerne den 27. april 2013

Nr 1 - nu med øjne  Nr 2 den store dreng har valgt at vente lidt  Nr 3 - nu med øjne ;-)  Nr 4 har valgt at gemme sine øjne lidt endnu  Nr 5 nu med øjne  nr 6 - nu med øjne  Nr 7 - nu med øjne

26. april 2013
Dagen i dag - gik som de øvrige. Lige bortset fra vi først blev vejet og fotograferet MEGET sent....
For nogle af så sent det var desideret trættende ;-))

Morgenbilledet  nr 1 gaber kæberne afled ,-)) nr 2  nr 3  nr 4  nr 5 - en lille bid af Bjarnes finger.... hmmmm nr 6  nr 7

25. april 2013

I kan se de fortsat er meget ens. Vi skal kigge rigtig godt efter, og kan efterhånden se forskel - også uden at 'snyde' og kigge halespidser ;-))

Se det er så sådan vi så ud om morgenen ;-)  Nr 1 nr 2  nr 2  nr 4  Nr 5  Nr 6 - altid hurtig...  nr 7
24. april 2013
De små tænker ikke over de har fået navne, de forstætter med den beskæftigelse de er bedst til:
sove - spise - sove - spise - sove - nulres - sove - spise - nulres - vejes - fotograferes - spise - sove - spise - sove ....
En dejlig ukompliceret hverdag ;-)

I dag er vejer de 4520 gram - deet er ufatteligt det går så stærkt..

Nr 1  Nr 2  Nr 3  Nr4  Nr 5  Nr 6  nr 7  23. april 2013
  Hurra - i dag har vi en uges fødselsdag ;-))
Vi vokser fortsat godt - alle er blevet dobbelt så store, som ved fødslen.

Hvalpene er registreret i Dansk Kennel Klub, og navnene ligger dermed fast.

For hannerne er følgende navne valgt:
Wenkje's Obelix, Wenkje's Orix Aske, Wenjke's Oskar 
Den sidste han får dermed navnet Wenkje's Opal

For tæverne er følgende navn valgt:
Wenkje's Olivia
De sidste 2 hedder dermed Wenkje's Odet og Wenkje's Oline

At de er registreret og fået navne betyder ikke det er bestemt hvilken hvalp der til skal til hvem, det kigger vi på når de er 5-6 uger ;-)
Med de 5 der har fået nye familier, ved hvad deres hvalp kommer til at hedde.

Hygge på deres 1 uges fødselsdag  Drengene sidst på dagen, de fylder mere og mere i kurven  Pigerne de vokser og vokser...


22. april 2013

De er nu 6 dage gamle, og de 3 piger har allerede mere end fordoblet deres vægt.
Drengene er ikke helt fordoblet, men de var også de største fra fødslen, så det er fint de venter lidt ;-))

Den lille pige er på 446 gram så hun er godt igang med at indhente de andre. 
Alle andre ligger over 500 gram, og en enkelt dreng har lige nået de 600 gram.
Den totale tilvækst er på 1810 gram, det er utroligt hvor meget mælk Danja faktisk kan gi'

Her først et billede fra om morgenen, Danja havde samlet alle i den ene ende af fødekassen, og selv lagt sig på midten.

Morgen idyl - 220413

Det var Bjarne som alene vejede og fotograferede i dag, og jeg syntes virkelig det er nogle gode 'portrætter' han har taget.

Nr1  Nr 2  Nr 3  Nr 4  Nr 5  Nr 6  Nr 7
21. april 2013

Søndagen var en stille og rolig dag, hvor såvel hunde som mennesker slappede af.
De små bliver mere og mere beviste, nu ved de faktisk i hvad retning de kravler, og også hvorfor de gør det.

de 4 drenge - 21. april 2013  De 3 piger sammen med Danja 21. april 2013
20. april 2013

I dag var dagen hvor vi igen måtte efter med neglelak på halespidserne. Det er fortsat meget svært at kende forskel hvis ikke halerne er farvede....
Heldigvis begynder farverne at blive hængende lidt tydeligere.

De 2 største drenge vejer nu over 500 gram de 3 næste vejer over 490, den mindste pige vejer 341 gram og den mindste dreng vejer 413 gram.
De har alle forøget deres vægt med mindst 51 % siden fødslen, så alle er godt med.

Nr 1 sammen med Bjarne  Nr1 i vægten  Nr2 og Bjarne  Nr 2 i vægten   Nr 3 - den lille pige   Nr 3  Nr 4 i vægten  Nr 4 i Lenes hænder  Nr 5 i vægten  Nr 5 flyder ud  Nr 6 i vægten  Nr 6 - liger rygsvømmer  Nr 7 i vægten - ikke alle ligger lige stille..  nr 7 hmmmm  Okuldet den 20. om morgenen

19. april 2013

Her i starten er det sjoveste at følge med i hvor meget de hver især tager på og hvordan de vokser i forhold til hinanden. 
Vi har fat i hver enkelte flere gang om dagen, og en af gangene, bliver de vejet. Vi har altid vejet første gang mens når hvalpe var helt nye og våde. Vi har aldrig tænkt over hvor meget de faktisk 'taber' når de er tørre. Det har vi set denne gang. De taber faktisk mellem 20 og 45 gram fra de er en lille våd hvalp til de er en dejlig tør hvalp.

Da vi ved vores andre kuld altid har brugt den første våde vægt, gør vi det også denne gang. I bund og grund betyder det ingenting ;-) Men det forklarer hvorfor de tager mindre på det første døgn, end de næste...
Nok om det, her på dag 4 vejer vi tilsammen 2940 gram og har dermed taget 908 gram på tilsammen.
Vægtforøgelsen er meget jævn set i forhold til deres fødselsvægte, så alt er ok.
Vores søn Morten kom forbi for at hilse på hvalpene. Danja syntes det er helt OK han tager dem op, han er jo en del af familien selvom han ikke bor hjemme mere ;-))

Nr1 - sammen med Morten  Nr2 sammen med Morten  Nr 3 - en dejlig lille håndfuld  Nr 4 sammen med Morten   Nr 5   Nr 6 sammen med Morten   Nr 7   Okuld - efter alle er vejet og fotograferet - det er nr 3 som er på vej
18. april 2013
På 3. dagen vejede vi tilsammen 2566 gram - det er godt nok utroligt man kan vokse så meget. Hvad mon det ender med ?
Her ser I os først om morgenen, så så om aftenen. Nogen af os syntes det er smartest at ligge på ryggen og spise.
Endelig syntes vi I skal se et billede af os hver. Det er ikke nemt, selvom vi hverken kan høre eller se, så kan vi sagtens komme rundt !
Kan I se vi vokser - her er et morgen billede  nogen af os foretrækker at ligge på ryggen når vi spiser....

Nr.1 Han med 'Blå hale'  Nr.2 Han med 'Brun hale'  Nr.3 Tæve med 'Rød hale'  Nr.4 Han med 'Lilla hale'  Nr.5 Tæve med 'Orange hale'  Nr.6 Tæve med 'Hvid hale'  Nr.7 Han med 'Grøn hale'
17. april 2013
Billedet af os alle er taget om morgenen, efter en dejlig rolig nat. Der var noget at spise hele tiden, og Danja passede dem bare rigtig godt.

Til venstre ligger de 4 drenge og til højre de 3 piger - dejlige små mulvarpe

de 4 drenge aften Her ligger vi alle 7 - lige fra morgenstunden De 3 O piger - aften

 16. april 2013

Her har I de første billeder. De er taget en times tid efter nr. 7 var født. 
De 7 vejer 2032 gram, lige da de blev født. Vi vejede dem senere da de var tørre og fine, og der havde de faktisk 'tabt' en hel del.

Danja med hendes små    Danja tager en slapper Hvalpene lige før dyrlæge kontrol