Kennel Wenkje 

Danja's kuld, født 25. april 2015

2 hanhvalpe
Wenkje's (Qing) Pongo (2-blå) 
Wenkje's Quickstep Silver Josh (3-grøn) 

3 tævehvalpe
Wenkje's Qarma (1-rød)
Wenkje's Quinie (4-orange) 
Wenkje's Queen Piccoli (5-hvid)


Alle hvalpe har fundet rigtig gode nye hjem.

Q-kuldet - de nyeste billeder

Den 25. april 2015 fik Danja sit sidste kuld - der er 2 hanhvalpe og 3 tævehvalpe. De er fuldstændig ens og alle har flotte farver. Der er 2 af dem som har en meget lille brystblis, lige nok til man kan kende dem. Og en har en enkelt hvid tå. 

Danja kan bedst li' at føde om natten, og denne gang var ingen undtagelse - fredag aften blev vi klar over hun ville føde indenfor det kommende døgn, og ganske rigtig kl. 3.40 hoppede hun op til Lene så hun kunne mærke de første sammentrækninger i Danja's mave. Den første hvalp blev født kl. 3.52.

Kl. 3.52 kom den første tævehvalp, derefter fulgte en hanhvalp kl. 4.24. Så snart en hvalp er født bliver den slikket og nusset af Danja. Hun sørger for den finder til mælkebaren, og først derefter kommer den næste. Sådan har mønstret altid været, men denne gang kom nr. 3 hvalp kl. 5.18 og allerede 5.26 kom den fjerde. Danja fik travlt men tog det ganske roligt. De blev begge nusset og lagt til, inden den sidste pige-hvalp kom 6.14.

Der var ingen tvivl om at da nr. 5 var født, så kom der ikke flere. Danja var rolig og hendes eneste beskæftigelse var hvalpenus og afslapning. Hun nød den nye fødekasse hvor der er rigtig god plads både til Danja, hvalpe og Lene :-)

Alt var gået godt, og vi kontaktede dyrlægen lørdag morgen. Underligt det altid skal være weekender eller på helligdage ;-)) Dyrlægen havde kun positive ord at sige til både Danja og de 5 små. 
Hvalpene er ekstremt ens, så vi ser frem til at få dem mærket i løbet af søndagen. Vi vælger igen neglelakken indtil vi kan sætte de små hvalpehalsbånd på. 
Vi vil holde neglelakken vedlige indtil de må ha' de små hvalpehalsbånd på. 

Rocky og Mischa holdt hinanden ved selskab under hele fødslen - De tog det helt roligt, og viste helt precist at Danja var igang med at få hvalpe, og at hun ville fortælle dem meget bestemt at det var hendes. Den her gang mener Danja det virkelig meget. Da Rocky og Mischa kom ind i stuen lørdag eftermiddag, kiggede hun meget bestemt på dem og accepterede ikke de var tæt på hende og hvalpene. Vi har et børnegitter i stuedøren, og det forbliver lukket et par dage hvis Danja 'kræver' det. Vi ved hun meget snart vil acceptere at Rocky og Mischa er i stuen, blot de ikke interesserer sig alt for meget for den hule vi har lavet til hende.

Danja og Wolfi har enkelte hunde tilfælles i deres afstemning, men indavlsprocenten er på 2,1489 % beregnet på 15. generationer. Hvis du vil se deres 5 ledede stambog, så kan du se den her Afstamning  og deres indavlsprocent kan du se  her .

Her på siden vil der kommer billeder af de små hen af vejen.
Og vi vil forsøge at skrive lidt om dagen og vejen her hos os.

Her ser I de stolte forældre

Wolfi efteråret 2013
 
Seawind's Silver Sea Wolf - i daglig tale Wolfi
som bor hos Nete Helt-Hansen.
Du  kan komme til Netes hjemmeside her;  Dezzo
Danja 18. april 2015

Danja von der Lärchenhöhe

Vi har lagt et bogmærke ved de enkelte uger, så det er nemt at springe rundt på siden. 

Uge 1
Uge 2
Uge 3 Uge 4 Uge 5 Uge 6 Uge 7 Uge 8

         

De nyeste billeder


Så kom dagen hvor også Josh skulle afsted. Han skulle til Tyskland, og da han skulle rejse var det så varmt at han blev hentet meget tidlig på morgenen, så det ikke blev alt for varmt at køre. Han blev hentet af hele familien, også de 2 dejlige Keeshanner han skal dele tilværelsen med.

Det var rigtig dejligt at se Tommy - Danja's far - for det er nemlig sammen med ham Josh skal bo :-)

Vi fik lige snuppet et billede i morgendisen - her Quinie til venstre og Josh til højre.

Josh og Quinie den sidste dag hos os

Det var rigtig svært at tage afsked med Josh - han var jo blevet en endnu større del af vores familie, fordi han rejse senerre end de andre, men vi ved han ikke kunne få det bedre end der hvor han skulle hen .....

Johs med han nye hundefamilie - Tommy hans morfar og hans bedste ven


Josh med han nye menneske familie
Johs med han nye hundefamilie 

Josh med hundefamilie22. juni 2015

Nu er der tomt - 3 er rejst, men 2 er tilbage Josh skal rejse lidt senere og Quinie hun skal blive. Det er rigtig dejligt vi denne gang skulle beholde en selv :-)

Her kan I se afslapning :-) - og se lige, man kan se at solen faktisk skinner .....

Danja sammen med Josh og Quinie i skyggen en af de få soldage  Josh og Quinie dag 58

21. juni 2015

I dag skulle Pongo afsted. Og det var bestemt ikke nemt. Pongo var ligesom 'min lille dreng' - men der var rigtig dejligt at vide vi allerede ville se ham igen dagen efter på hundeskole. Quinie og han skulle nemlig gå på samme hvalpehold hos DKK kreds 5 i Horsens.

Her Ser I Pongo sammen med hans nye familie

Pongo med hans nye familie 21. juni 2015
Dannebro skal vejre for de små P'ere på deres 1 uges dag   20. juni 2015

I dag blev hvalpene 8 uger, og Qarma og Piccoli skulle afsted. Sådan en dag er både glædens og sorgens dag. Det er utrolig svært at tage afsked med de små, men omvendt så har vi fundet rigtig gode hjem til dem alle sammen, og det gør det også til en glædens dag. Det er så dejligt at se hvor glade alle nye familier er, for endelig at kunne hente deres lille hvalp.

Da Qarmas familie kom, ville Danja lige gi' en tår mælk til alle sammen, rigtig hyggeligt syntes jeg :-)
8 uger 20. juni 2015
Qarma var den første der skulle afsted, og her er hun med sin nye familie 
Qarma med sin familie 20. juni 2015
Piccoli tog afsted om eftermiddagen, og her ser I hende sammen med hendes nye familie

Piccoli med hendes nye familie 20. juni 2015

 

19. juni 2015

Her dagen før Qarma og Piccoli skulle rejse, skulle alle papirer og billeder samles sammen, så det hele var klar. Desværre var det sådan at Bjarne skulle til Holland så jeg var alene om at sende demm afsted. Men det skulle nok gå, når bare det hele lå klar i bunker.

Vi fik taget de sidste billede af dem alle sammen, og hvad kunne være bedre en det dejlige kennelskildt vi havde fået af Anette med Minka.

Qarma - 19. juni 2015  Pongo - 19. juni 2015  Josh - 19. juni 2015  Quinie - 19. juni 2015  Piccoli - 19. juni 2015

18. juni 2015

I dag har vi heldigvis kunne være udenfor rigtig meget - det er altså meget bedre end at lege indendørs. Vi bruger rigtig meget tid på at gå rundt og finde/snuse til nye ting.
Vores Mor Danja er flik til at gå med rundt og fortælle hvad vi møder.

I dag blev vi vejet igen - og da alle vores vægte blev lagt sammen, ja så vejede vi lige nøjagtig 20 kg :-)
Qarma vejer 4.150
Pongo vejer 4.250
Josh vejer 4.400
Quinie vejer 3.500
Piccoli vejer 3.700
Så vi vejer faktisk mere end 14 gange den vægt vi vejede som nyfødte...... Tænk hvis en menneske bany 14 doblede deres vægt på 8 uger... (ca. 56 kg - skræmende)

I dag ville vores mennesker altså ha' nogle billder af os i stående figur på trimmebordet - og det kan vi sige jer, det er ikke nemt....
Først skal I lige ha' et morgenhygge billede med mor Danja og et af pigerne og drengene.

en af de sidste morgenhygge mælketåre - dag 54

Danja giver ikke så meget mælk mere, men de får 2-3 småtårer i løbet af dagen.

Pigerne sidder Qarma, Quinie og Piccoli     -      Drengene sidder Pongo og Josh

Pigerne - dag 54  drengene - dag 54

og så til enkelt billederne, hvor de for dem som er i tvivl, står i nummerorden ;-)

Qarma - dag 54  Pongo - dag 54  Josh - dag 54  Quinie - dag 54  Piccoli - dag 54

17. juni 2015

Her til morgen skulle vi lidt tidligere op en normalt. Vi skulle nemlig til dyrlægen for eftersyn og chipning - ikke at vi ved hvad det betyder, men det plejer at være sændende det vi bliver udsat for, så hvorfor ikke også det her.....

Men det her var nu ikke særlig rart - vi blev stukket i nakkken, dels med en stor chip - og denne gang også med vaccine, der var nemlig 3 af os hvor vores nye ejere gerne ville havde det, og så blev vi alle. Vores dyrlæge sagde at med de nye vacciner så var det OK, og at vi så kun skulle stikkes en gang mere når vi er godt 12 uger gamle.

Ellers var det sjovt nok, vi blev kigget i øre, mund, øjne, rumpe, maver ja godt sagt over hele kroppen. Vi blev også lyttet på med et mærkeligt apparart - spænden var det, og vi tog det faktisk helt roligt, selvom voren mor Danja ikke var med.

Qarma hos dyrlægen - dag 53  Pongo hos dyrlægen - dag 53  Josh hos dyrlægen - dag 53  Quinie hos dyrlægen - dag 53  Piccoli hos dyrlægen - dag 53

Og så gik turen hjemad igen :-)

første gang alene i bilen - dag 53

Og så det bedste vi ved - hygge med mor Danja :-)
Hun var rigtig sød ved os da vi kom retur fra dyrlægen.

bedre end dyrlægen - dag 53


16. juni 2015

Tirsdag var en dejlig dag - vi drønede rundt, og går rigtig lange ture med vores hundemor. Haven er godt nok meget større end vi havde forestillet os, men det er rigtig sjovt at gå rundt langs kanten. Ved en af siderne går de der kæmmpe hvide nogen, de ser spændende ud.

I dag er det Quinie som har løftet ørene, så nu har de alle 5 enten begge øre eller det ene øre oppe :-)

Quinie med øre - dag 52
Og så vores gåtur med Mor Danja

Tur med mor - dag 52  Tur med mor - dag 52  Tur med mor - dag 52  Tur med mor - dag 52  Tur med mor - dag 52

Vi fik besøg af vores menneskefamiliie, og alså Diana er bare sjov at lege med (og bide i).....
Ikke alle billeder er lige skarpe, men de viser meget fint hvilken fart vi 5 kan få på !!!!!

aftenleg - dag 52  aftenleg - dag 52  aftenleg - dag 52  aftenleg - dag 52  aftenleg - dag 52  aftenleg - dag 52

15. juni 2015

Mandag slappede vi af ind i mellem vores store legeture.
Når menneskemor børster os, prøver vi at fortælle hende at det ikke er nødvendigt, og vi bare har lyst til at lege - HELE tiden, og ikke kun når det passer hende at holde fingrene fra os.

Vi har fortsat tænd og sluk-ur og er mere og mere aktive. Vi er også begyndt at lyde vores nye navne, det er lidt sjovt :-)
Her først et par billeder af Qarma og Josh som hver har fået et øre at prale af :-)

Qarma med et øre - dag 51  Josh med et øre - dag 51 

Her først lidt morgenhygge

Morgenhygge - dag 51  Morgenhygge - dag 51  morgenlur - dag 51

Og så til aftenbilleder, hvor vi er meget trætte - og nogen har 'tabt' ørene igen.... Det er svært at koncentrere sig om at holde dem oppe hele tiden :-)

nr1 - dag 51  nr2 - dag 51  nr 3 - dag 51  nr4 - dag 51  nr5 - dag 51


14. juni 2015
Søndag var 'hverdag' igen, og altså vi fik hele 3 besøg. Først nogle mennesker som havde besluttet sig for at få en Keeshond og bare lige ville vise deres søn hvad vi er for nogen, Pongo's familie kom lige bagefter, men vi havde lige nået at få en lille lur, så vi var friske igen. Sidst på eftermiddagen kom der nogle fårefolk forbi, så vi havde travlt :-)

Vi vil altså ikke vejes i en skål mere, det er vi alt for frække til og vi vil ikke sidde stille i sådan en !
Her i huset bliver lammene vejet når de bliver født, og ja - vi bliver vejet på helt samme måde nu vi er så store :-)
Faktisk blev vi vejet i samme 'pose' den dufter altså bare dejligt !

I skal lige starte med at se hvordan 2 af os ser ud nu - vi har nemlig fået rigtig kees ører, og er bare blevet så smukkke ....

Pongo med 2 fine ører  Piccoli med 1,5-2 fine øre

Det er Pongo og Piccoli som blev de første, og der går nok nogle dage inden de andre rejser ørerne.

Hygge fra formiddagen af - dag 50  hygge - dag 50  hygge  hygge
 Og så til Posehvalpene..

nr1 - dag 50  nr 2 - dag 50  nr3 - dag 50  nr4 - dag 50  nr5 - dag 50

Dannebro skal vejre for de små P'ere på deres 1 uges dag   13. juni 2015
Vores 7 ugers fødselsdag blev fejret med at Britta - en rigtig dejlig hundeven, passede os. Det betyder utrolig forkælelse. Britta elsker dyr, og kommer af og til forbi for at hilse på os hunde. Hun passede faktisk mor Danja (og selvfølgelig også Rocky og Misha) dagen før vi blev født ! 

Da vores egne mennesker kom hjem med fårene, blev det til kæl og god mad til både dyr og mennesker, så der blev slet ikke tid til fotografering.

Men skøn dag, det var det - og Britta har nok 100 billeder i sin telefon, for hun tog billeder hver gang vi gjorde noget sjovt eller noget vi ikke må....
12. juni 2015

I dag kom vores menneske morfar og passede os, han er rigtig god til at nusse os og lukke os ud og ind når vi vil.
Dagen går hurtigt.
Vores onkel Rocky skulle med på dyrskuet som 'tilskuer' så han var ikke hjemme - det var mærkeligt, men også hyggeligt vi 'bare' havde mor Danja og moster Miisser her.

Da Rocky kom hjem kunne han fortælle en hel masse om det han hvde oplevet, også at han havde fået et kæmpe okseben, det er altså snyd - for det må vi ikke få...
Her kan I se hvordan sådan et dyrskue er. Først et billede af de 3 små pigelam, og så et af bedste besætningsgruppe, bedste vædder og bedste et års får - vores mennesker vandt vist en del med deres får :-)

3 lam til bedømmelse  besætningsgruppe, bedste vædder og bedste 1 års får uden lam 2015

Og så fik vi besøg af Piccoli's familie om aftenen, og det var super hyggeligt.

aftenhygge - dag 48  aftenhygge - dag 48

11. juni 2015

Torsdag var en sjov dag. Der skulle igen vaskes får... og de gør bare at vores mennesker lugter så mærkeligt.. og er lidt våde !
Men vi har det dejligt, og kan lege lige det vi vil ind i mellem, når de ikke lige holder øje med os ;-)

Bilen havde fortsat vores 'indhegning' så vi fik lov at køre med og aflevere fårene i Horsens. Det var spændende, der var børn der klappede os falde og der blev snak nååååårrrrr og næææææ og 'hvor er de søde' ja der var ingen ende for den ros vi fik, og hvad vi oplevede. Vi oplevede også nogle rigtig sjove lyde fra heste og kvæg. Vi vik vores sene aftensmad deroppe, så I kan nok tænke vi var trætte da vi kom hjem. (Det er kun udstillere som er der sådan en aften)

Her er vi lige inden vi kørte til Horsens dyrskue

Her er vi så sidst på aftenen blev vi fotograferet, og vi var altså meget trætte, nogen af os rigtig meget - men prøv lige at se, en af os har fået et fint øre :-)

nr1 - dag 47  nr2 - det første øre er oppe - dag 47  nr3 - dag 47  nr4 - dag 47  nr5 - dag 47

10. juni 2015

I dag stod vi op som vi plejer - og fik vores pottetræning med det samme. Ud på græsset, også selvom der er dug og den slags...
Og så er det morgenmad. Først det faste, og så mælkebaren. Vores Mor Danja giver os fortsat mælk en 4-5 gange om dagen, men et er ikke altid der er lige meget.

I dag ville vi ikke få frokost før sent, fordi vii skulle ud og køre. Vi skulle til Magtor og kigges efter en gang til. Det bliver spændende om de kan kende os :-)

Morgenhygge - daag 47  mor og datter - hygge - dag 47  morgenhygge - dag 47  og så lige en morgentår - dag 47

Og så afsted til Magtor, som skulle se om vi var 'sat rigtig sammen' - det er virkelig spændende, og en helt ny mulighed. Hvis der er en lille skæhed af en slags, så kan de nemt rette den, og dermed har hvalpen de bedste muligheder for også kropsmæssigt at få et rigtig godt liv :-)
Moster Minka's menneskemor Anette var kommet forbi. Hun skulle være med da de kiggede på os, og hun havde de dejligste 'ruskepølser' med til os I kan tror de er dejlige.
Desværre havde vi fået slået kameraret over på et eller andet, så billederne er misfarvede, men mon ikke de alligevel kan bruges....

nr 1 hos Magtor - dag 47  nr2 - hos Magtor  nr3 - hos Magtor  nr4 - hos Magtor  nr5 - hos Magtor  

Det hele gik fint, og kun en af os havde en lille smule som skulle rettes :-)
Mor Danja blev også kigget efter, og hendes korsben var lidt belastet så det blev rettet.
Vores mennesker er rigtig tilfredse med det, og de har bestilt tid til Onkel Rocky, og Moster Misse sidst i juli.
Her kan I se os nyde livet udenfor

se os lige på en helt ny græsplæne - hos Magtor  hygge på plænen efter eftersyn hos Magtor

Og så hjem i bilen - det er super hyggeligt :-)

hygge i bilen p vej hjem fra Magtor


9. juni 2015

Mandagen gik hurtigt, og det blev tirsdag inden vi fik set os om. Tiden flyver afsted, det er ikke til at fatte. De 5 leger rigtig meget, og de er alle 5 lige gode om det. De er virkelig sove at iagtage, og man kan mærke de efterhånden har deres helt egen vilje...

dag 46 - hygge  hygge  hygge  


7. juni 2015
Søndag var afslapningsdag hvor vi havde mange besøg. Sidst på dagen kom vores egen menneske familie, og ja I ved alle vi godt kan li' pigehår, og se så lige de her billeder :-)
Vi blev ikke vejet i dag, men vi har alle god appetit og spiser og spiser....

Men der hvor vi rigtig er begyndt at forandre os, det er vores opførsel - vi bliver bare mere og mmere frække !!!
Vi nyder at være ude, og forsøger at være det så meget som muligt. Men med den her sommer... øv øv

Vi leger mere og mere i vores borg - dag  aftenhygge dag 44  aftenhygge - dag 44  

nr1 - dag 44  nr2 - dag 44  nr 3 - dag 44  nr4 - dag 44  nr5 - dag 44  


Dannebro skal vejre for de små P'ere på deres 1 uges dag   6. juni 2015
I dag var også en fødselsdag - og en ganske særlig dag på mange måder. I kan måske gætte når i ser billederne, hvad der blev besluttet denne dag ?
Vi er også blevet ganske store, vi vokser som vi skal alle sammen.
Qarma vejer 3.159 gram
Pongo vejer 3.139 gram
Johs vejer 3.220 gram
Quinnie vejer 2.580 gram
Piccoli vejer 2.830 gram
Det er ikke helt nemt at veje dem mere, så vi må snart finde andre metoder :-)


6 uger gamle - og se os lige - er vi ikke dejlige ?
Her er 3 piger på stribe

6 uger - 3 piger på stribe2

Nr 1

6 uger - nr1 - dag 43  6 uger - nr1 - dag 43 
Nr 2

6 uger - nr2 - dag 43  6 uger - nr2 - dag 43

Nr 3

6 uger - nr3 - dag 43  6 uger - nr3 - dag 43

Nr 4

6 uger - nr4 - dag 43  6 uger - nr4 - dag 43  

Nr 5

6 uger - nr5 - dag 43  6 uger - nr5 - dag 43
Og så lidt hyggebilleder....

hygge - dag 43  aftenleg - dag 43  dag 43 - aftentur med mor5. juni 2015

God dag, hvor både menneskemor og menneskefar er hjemme hele dagen, det sker ikke så tit her i huset.
Vi nyder rigtig livet udenfor og elsker at lege i det fri. Når vi har fået nok af leg, sover vi under vores hvalpeborg. Det er bare dejligt.

Vi er blevet ret gode til det der med udendørs tisseri, men vi bruger nu også aviserne indenfor engang imellem, og ja - det er ikke altid vi lige rammer....

vi nyder vores larmevippe  alle 5 på en gang - dag 42  hygge - dag 42  
Mor Danja har et brød - men dele, nej.....  Hygge -dag 42
 hyggestund med Mor - dag 42 
 nr1 - Qarma - som bjergbestiger  
4. juni 2015

I dag vognede vi op til det dejligste vejr vi har oplevet ;-)
Helt fra tidlig morgen kunne vi komme udenfor - og det var dejligt.
Vi er blevet rigtig dygtige til at tisse og den slags når vi er ude. Det killer lidt 'bag i' når vi sætter os i græsset, men det er bare OK.

I dag kommer der mange på besøg, Nete er her, og så kommer Pongo's famile og også Josh's familie fra Tyskland kommer. Senere på dagen viste det sig de havde været 9 timer undervejs - holda op en rejse.

Da vi blev vejet - havde vi næsten 10 doblet vores vægt - vi vejer 10.646 gram !

I kan nok forstille jer vi blev klappet flade den her dag ?
Danja sammen med svigermor - dag 41
vores legeborg - dag 41  hygge - dag 41  både Mischa og Danja vil på skødet

3. juni 2015

ØV det blæser så meget at vi ikke kan være ude ret længe af gangen. Det lamer utroligt fra skoven, og vi blæser næsten væk hvis vi går for langt ud på græsset !

Men så stor det på indendørs syssler. Vi har fået klippet 'katteposter' og ordnet negle, og så har den ellers stået på nus og kæl hele dagen.
Det lykkedes også at blive vejet i dag, og igen har vi taget rigtig meget på (13.296). Men vi har heller ikke rørt os ret meget...

Vores Mor Danja hygger også rigtig meget om os, og der er åben mælkebar 6-7 gange om dagen.

Her først lidt hygge udenfor
Danja giver morgentår - dag 40  
morgenhygge - dag 40  morgenhygge - dag 40  morgenhygge - dag 40  
Og så 2 billeder af os hver hvor vi får 'podikyre'
nr1 - dag 40  nr1 - dag 40

nr2 - dag 40  nr 2 - dag 40

nr3 - dag 40  nr3 - dag 30

nr4 - dag 30  nr4 - dag 40

nr5 - dag 4022  nr5 - dag 40


2. juni 2015

I dag ville vi få besøg af en særlig gæst - nemlig vores Far Wolfii's menneskemor. Hun ville komme nogle dage og hygge sig sammen med os.
Det bliver spændende - vi ved det vil betyd    e 2-3 dages nus på heltid for os :-)

Vi var børstet pænt inden hun kom, vi ville jo vise os fra bedste side...

Vi begynder at være besværlige at veje, men det går lidt endnu :-) vi vejer 12.870 gram - utroligt.
I dag har vi været ude stort set hele dagen, det er rigtig dejligt. Når vi skal sove skynder vi os ind under en stor plastik tingest der står midt i det hele.

Her er vi så

nr1 - sammen med Nete - dag 39  nr2 - dag 39  nr3 - dag 39  nr4 - dag 39  nr 5 - dag 39

1. juni 2015

Der har været stor aktivitet her i huset de sidste dage, så det der blev skåret ned på var hjemmesideoppdateringer.....
Men nu er der endelig tid :-)
Desværre har der også været problemer med fotografiapperatet, så nogle af billederne er meget mørke og en enkelt da var de simpelthen ubrugelige, men det er i orden nu - håber vi.

Efter vi er begyndt at spise 'rigtig mad' er drengene begyndet at skyde i vejret - de er de største her i dag !!!!
Den største vejer 2.646 gram og den næste vejer 2.543 gram. Pigerne ligger mellem 2.240 og 2.480 så de er også blevet store.

De leger rigtig meget med hinanden nu, og er blevet meget opmærksomme på lyde. De kan blive forskrækkket hvis der sker noget uventet meget lamende, men de falder hurtigt til ro - så det er meget normalt.

I dag fik vi besøg af Qarma's familie - og de var med alle sammen, rigtig hyggeligt :-)

Her lidt blilleder fra de sidste dage....

lidt hygge fra dag 38  røret kan bruges som sovehule :-)  dag 38      Leg på vippepladen - dag 38
 leg på vippebrædt - dag 38  leg i røret   Hygge med Josefine - dag 38  

efter sådan en god dag - var der ren afslapning :-)

hvalpe hvil :-)

31. maj 2015

Søndag blev vi passet af vores menneskemorfar - han nyder det, og vi syntes også det er rigtig hyggeligt.
Han sørger for vi kommer ud og lege, får noget at spise, og så får vi en masse nus - skønt :-)

Da vores egne mennesker kom hjem og vi havde hygget os med endnu mere nus og hygge, så blev vi børstet så vi var fine og dejligt.
Vores menneskemor synes vi lugter så dejlig, når vi er nybørstet og fine...

I dag var dagen hvor kun 2 billeder var gode - nemlig Orange som lå og sov på vores lille vippe indenfor - hun syntes vippetig er helt vidunderlige.

sover som en sten på vippebrædtet - dag 37  Sover eller......Dannebro skal vejre for de små P'ere på deres 1 uges dag   30. maj 2015

5 uger - det er det vi er i dag :-) hvor er tiden gået hurtigt.

Vi har oplevet så meget og vi nyder rigtig tilværelsen. Vi har et dejligt liv, vi spiser i mælkebar flere gange om dagen, vi får 'rigtig hundemad' i små skåle 3-4 gang om dagen, vi leger når vi har lyst, bliver nusset så meget vi kan tænke os, og så bliver vi børstet og pillet alle mulige steder - i har ikke fantasi til at tænke hvordan det er :-)

Vi er blevet meget bevist om hvad aviserne i det ene hjørne skal bruges til, og er også begyndt 'pottetræning' udenfor. Vores menneskemor mener bare det skal være tørrevejr for vi kan komme ud - dumt, for vi tåler selvfølgelig at blive våde !!!!

Vi 11,501 gram tilsammen - det betyder vi har taget næsten 10 kg på - på bare 5 uger.
Prøv at gå nederst på siden som se hvor små vi faktik var dengang, og se os så nu hvor vi er blevet 5 uger !

I dag hvade vi besøg af en Svensker - hvad det så er, hun talte mækeligt, men var utrolig sød. Gurnilla har været en af vores familievenner i et helt hundeliv !
(desværre er billederne noget mørke/mærkelig i farverne...)             
nr 1 - dag 36  nr 2 - dag 36  nr 3 - dag 36  nr 4 - dag 36  nr5 - dag 36
29. maj 2015

En travl dag, hvor vores mennesker rendte ind og ud. De vaskede får sagde de. Vi har godt set nogle store hvide dyr ude på den store græsplæne, og det skulle være får....
Vi har ikke hilst på dem endnu, men de ser spændende ud !

Om aftenen havde vi besøg af Piccoli's familie - rigtig dejligt. Når vi får besøg, så bliver vi alle sammen klappet 'flade' det er altså dejligt..

Desværre er ingen billeder fra denne dag OK - men mon ikke alle klare sig :-)

28. maj 2015

Vi nyder at komme ud flere gange om dagen. Det har været OK vejr, så hver gang vi har spist bliver vi lukket ud og vorees menneskemor siger 'tisse tisse tisse' og en gang imellem er der en af os som får meget ros.... vi har ikke fattet endnu hvad det er der foregår, men et eller andet godt må det være med alt den ros og opmærsomhed.... Nå, vi finder nok ud af det hen af vejen.....
I dag fik vi først besøg af Pongo's familie, de er rigtig søde, og vi elsker at bide lidt i dem når de er her.
Vi er rigtig glade for at alle vores nye mennesker er så flittige til at besøge os.

Vi vejer nu 10.893 gram vi blev vejet og fotograferet da vores Morten og Diana var er om aftenen, Diana er rigtig god til at holde os, så se os lige :-)

nr 1 - dag 34  nr2 - dag 34  nr 3 - dag 34  
nr 4 - dag 34  nr 5 - dag 34


27. maj 2015

I dag var første dag hvor onkel Rocky og Moster Mischa var sammen med os i haven.
Vi er fortsat meget stille når vi er derude, men det er lidt dejligt vi alle kan være ude når det ikke regner....

Vi nyder rigtig meget at vores mennesker holder ferie, for så får vi den fulde opmærksomhed når vi ønsker det.
Vi sover dog fortsat en del, men det skal der nok blive lavet om på i løbet af de næste dage.

Ved ikke om vi har fortalt det, men mor Danja hun er altså smart - når vi nærmer os spisetid, kommer hun forbi med mælkebaren, og så spiser vi og smasker rigtig meget....
Når så der ikke er mere går hun væk mens vi spiser vores 'skålemad' - og så err vi ikke så sultne at vi kan spise det hele.... og den har Mor Danja regnet godt ud, for så får hun lov at spise resten, og vi snupper en lille mælketår mere imens - det er sådan en form for bytteleg vi har....

Danja med de 5 - dag 33  

Men sllers vi vi jo ude alle sammen, og det gik rigtig fint.

ude alle sammen - dag 33  se lige hvor jeg kan springe.... - dag 33

26. maj 2015

I dag var vi ude et par gange mellem regnbygerne, utroligt det ikke kan være varmere, og uden regn !
Men så kan vi heldigvis lege med vores legetøj indenfor :-)

Vi er blevet flotte i dag, vi er blevet børstet igennem så vi fylder meget mere.

Danja giver morgenmælk - dag 32  Morgenhygge dag 32

Se os lige :-)

nr1 - dag 30  nr2 - dag 32  nr3 - dag 32  nr 4 - dag 32  nr5 - dag 32


25. maj 2015

I dag kom vi 'rigtig' ud i haven, vi nød det rigtig meget. Onkel Rocky og Moster Mischa var ikke med, så vi fik hele oplevelsen med vores mor Danja og vores mennesker, det var SUPER !

Vi har tageet rigtig meget på siden i går, for der blev vi vejet før aftensmaden, i dag var det efter.... så ja, en af os havde taget 200 gram på :-) Vi vejer 9.743 gram, meres end 7 gange vores fødselsvægt. 
Det er svært at få 5 hvalpeunger med på billederne, så der mangler nogle på dem, men der var ingen af dem som ikke syntes det var rigtig sjovt at være ude. 
De prøvede alle at løbe igennem de nye rør, både det store og det lille.
Men man bliver hurtigt træt, og ligger sig sammen med Mor Danja i skyggen.

dag 31 - det er spændende det grønne  Dag 31 - det er spændende det hele

Vi har et rør indenfor som 'knitre' når vi løber igennem, de her er også sjove, men de flytter sig ikke og siger ingen ting !
dag 31 - jeg smutter lige gennem det store rør  og så ud af det lille rør - dag 31  for så at smutte tilbage i det lille rør igen ;-) - dag 31  

Og så lige lidt hygge med vores menneske mor :-)
Hygge på græsplanen - skovtur eller hvad ?  dag 31

Og så ligger der en stor rød ting midt på græsset, gad vist hvad det er ?
Det fandt nogen af os ud af .. den vipper sjovt, lige som den lille vi har indenfor - men her kan vi nok være alle 5

Hmmm... hvad er det ?   dag 31  se lige mig !  dag 31

Og hvem bliver ikke træt ikke så mange oplevelser, vi gør i alle tilfælde. Så er det dejligt med en dejlig stor Mor Danja, som hele tiden holder øje med os :-)

Danja hygger efter leg i haven - dag 3124. maj 2015

Vi har oplevet så megget nyt i dag, at det næsten ikke er at forstå :-)
Da duggen (?) var vægt, kom vi udenfor på et mærkelig grønt underlag, som stikker ! - det var meget spændende men også noget vi syntes rigtig godt om.
Vores Mor Danja kom ind til os, og så fik vi mad på både den ene og den anden måde. Vores mor har så meget mælk at det drypper fra hende, fra de 'taphaner' vi ikke har gang i, det er noget utroligt hun har så meget mælk.
Og vær ikke i tvivl, vi vokser helt vildt, så vildt at vores menneskemor kiggede på Danja's sidste kuld, og nej - så vildt er det altså ikke. O kuldet vejede på deres 30 dag mellem 1532 til 1990 - mens vi vejer mellem 1700 og 1906, så det er rigtig fint.

Ikke nok med vi har været udenfor, vi har også fået nyt legetøj 2 gange - og det var spændende.

Her skal I ført se lidt af de spændende ting vi har lavet i dag, først vores nye udeliv...

Mælketår i det grønne  Fast føde i det grønne - dag 30

Og så noget rigtig spændende legetøj - noget der slet ikke ligner det vi ellers har prøvet :-)
Vi har fået at vide et er Moster Minka's mennesker der har lavet det, og det er så spændende at vi alle måtte op mange gange.
Alle 5 syntes det er sjovt, gulvet gynder, og der hænger flasker man kan 'slå' til - lige som det 'skøre hus' i Tivoli eller på Bankken.
Vi har fået at vide der vil komme noget mere 'larm' op på de andre sider hen af vejen.

Nyt legetøj - dag 30

Og så kom vores menneske bedsteforældre også forbi, De havde små sjove pivedyr med til os, og godbidder til de voksne, kom ikke og sig det er kedeligt at være hund her i huset :-)

nr1 - dag 30  nr2 - dag 30  nr3 - dag 30  nr4 - dag 30  nr 5 - dag 30
 
Dannebro skal vejre for de små P'ere på deres 1 uges dag   23. maj 2015              
I dag blev vi 4 uger, og vi syntes lige i skal se hvordan vores halvbror Balou (Wenkje's Pasha) ønskede os tillykke da vi blev født :-)

Balou ønsker tillykke med flotte flag


Her startede vi dagen med at få et ekstra måltid mad fra skålene, så nu regner vi med at få den slags 3 gange om dagen de næste dage...
Vores mennesker siger vi vokser rigeligt, så vi kommer ikke op på 4 gang før vores Mor Danja giver os lidt mindre, eller vi begynder at rørere os noget mere.
I dag var vægten 8.813 gram så vi har faktisk taget 540 gram på siden i går, og det er ret meget.

De 5 spiser morgenmad på deres 4 ugers dag  eftermiddagslur
Vi havde besøg af familien fra fyn, og vi tror nok vi viste os fra vores bedste side :-)
Efter vores lur, blev vi vejet og redt, så vi ser fine ud på billederne. Desværre kom vi ikke ud i dag, men måske i morgen.
Vi var dog ude og blive fotograferet, men vores menneser siger det er for koldt !
nr1 - dag 29  nr2 - dag 29  nr3 - dag 29  nr4 - dag 29  nr5 - dag 29


22. maj 2015

I dag skulle vi tidlig tidlig op.... men det gør nu ikke noget for vi er altid klar til lidt 'spild op' !

Vi skulle afsted kl. 6.45 for at nå til Magtor hundemassør til kl. 08.00. Vi kom ud i bilen, der havde vores menneskefar lavet en miniløbegår, med vores kendte teppe og vores Mor Danja som selvfølgelig også var med.
Vi skulle op og se om der var nogen af os der havde en lille fejl i opbygningen af knoglerne... hvad det så har af betydning.

Vi fik utrolig ros for vores rolige temperament og den måde vi tog det på.
Vi var alle fine, og der var 3 af os som prøvede det der massage, det var rigtig rart.
Vores Mor Danja fik også stor ros. Der var ingen som tænke hun er 8 år allerede.

Det var en kæmpe oplevelse at køre bil, og komme ind i helt nye omgivelser, og vi ved allerede nu, vi skal derop igen den 10. juni - det glæder vi os til.

Ellers gik dagen som den plejer, vi lejer mere og mere og vi spiser mere og mere - vi vejer nu 6 gange mere end dag vi blev født nemlig 8.273 gram, så nu er der noget at holde om :-)

Og så fik vi en pinsehilsen for Moster Mirka. Hun ville vise os hendes flotte blomst som vi må sige er en hel del større end vores :-)

Mirka - maj 2015

Og så se lige os her sammen med Sys
I dagens anledning hvad vi fået 'ny neglelak' på halerne, så alle kunne se hvem vi er :-)

Nr1 - dag 28  nr2 - dag 28  nr3 - dag 28  Nr4 - dag 28  nr5 - dag 28

Sys og Christian hos Magtor er fantastiske mennesker, og stedet 'oser' lagt væk af kærlighed til hunde, det var en rigtig god oplevelse for os alle.

21. maj 2015

I dag har vi været meget aktive, vi løber rundet og vi lejer rigtig meget med hinanden og med lejetøjet, det er en utrolig udvikling vi små har lige nu.

Vi har en 'tænd sluk' knap - sådan virker de i alle tilfælde. Vi drøner rundt, falder om og sover, spiser hos Mor Danja, spiser af skålene, sover og lejer, sådan går vores dag. Vores mennesker er begyndet at kigge os i munden og i øre og alle steder. Vi er også blevet børstet med en rigtig børste... det var da meget sjovt... Vi skal nok tage hævn når vi bliver bare en anelse ældre.

Vi har også haft besøg af nogle af vores nye familier i dag. De kiggede lige forbi et øjeblik, og så blev vi alle nusset ekstra meget, og det er nu dejligt. 

Vi har været i forhaven og snuse til 'husets pt flotteste blomst' ikke at det siger os ret meget, men det er lidt sjovt at være udenfor, også selvom det endnu kun er på menneskearm :-)

Vi har taget utroligt på igen, så nu vejer vi 7.824 gram. Vi får nemlig skålemad 2 gange om dagen, og Mor Danja spiser rester, så mens hun gør det får vi en ekstra tår mælk....

prøv lige at se os

morgenhygge  Hygge med Danja - I kan se vi nyder det ?

nr1 - dag 27  nr 2 - dag 27  nr3 - dag 27  nr4 - dag 27  nr5 - dag 27
20. maj 2015

Vi er virkelig blevet livlige, og vi leger nu rigtig meget på gulvet. Vi lejer og snuser til lejesager, og vi slosser også lidt sammen.
Det er altså rigtig sjovt at være en lille hundehvalp.

Vi gider ikke vær meget i kassen, vii syntes gulvet er meget bedre. Vi er begyndt at få tænder i munden, og har hørt det ikke vare længe før vi har hele munden fuld af 'synåle'. Mor Danja syntes også hun kan mærke vores nye tæder, men hun holder fortsat meget af at give os mælk og ligge inde hos os.

Her kan I få indtryk af noget af det nye lejetøj - vi har hørt der er noget endnu mere spændende vi skal prøve lørdag eller søndag, nu får vi se....
Vi har prøve det meste af alt det nye alle sammen, men i dag blev det mest sove og hygge billeder :-)

Hygge  dejlig tunel under vores lem ind til kassen  kattetunel  balancebræt  stikkepude - eller pinsvin - dag 26
19. maj 2015

I dag var det helt utroligt, der blev dækket bord med lyseblå dug, og dejlige skåle. Det var nu mest indholdet af skålene vi nød.
Vi fik lov at spise selv for første gang. Hmmm.... hvor godt ;-)

Og så havde vi besøg af både Morten og Diana, men også moster Minka's ejer kom forbi, og det var endnu mere spændende, for vi hørte om legetøj vi ville få lov at låne. Gad vist hvad det er ?
Vi kravler mere og mere ud af kassen, det er meget spændende ude på gulvet.

Vi har taget helt vildt på i dag, vi vejer faktisk 6.977 gram til sammem, så vi har mere end 5 dublet vores fødselsvægt.

Vi vil ud af kassen.... - dag 27  morgenmælk hos Mor Danja - dag 27    nr 4 har valgt en dyne og en and som sovedyr  aftenhygge med Mor Danja  dag 27 - første dag vi spiser selv  

og så også billeder af hvor store vi faktisk er blevet

nr1 - dag 25  Nr - dag 25  nr3 - dag 25  nr 4 - dag 25   nr5 - dag 25
18. mej 2015
I dag kom en familie forbi for at se om vi lige var racen for dem. De syntes vores mor, moster og onkel var rigtig dejlige, og de var også selv rigtig rare.
Det bliver spændende om de vil vente til der kommer et keeskuld eller om de finder en anden race. Nu må vi se :-)

Her sker mange ting, vi får lov at kravle lidt ud af kassen, det er rart for selvom den er stor, så er der varmt og trangt...  

Da vi var vejet, skulle vi igen prøve noget nyt - det var skønt ! Vi nyder selvfølgelig mor Danja dejlige mælkebar, men det her er nu heller ikke til at kimse af. Gad vist om vi får sådan noget igen senere ?

hvalpemad første gang  nr 1 - dag 24 syntes det var så spændende at hun måtte stå op  nr2 - dag 24  nr3 - dag 24  nr4 - dag 24  nr5 - dag 24 


17. maj 2015

Da vi var vejet og nusset her ved aftentide, så skulle vi udenfor for at tå taget billeder med den flotte grønne skov som baggrund, men vi oplevede noget helt andet, vores 'moster Mischa' fik log at snuse til os, når bare Mor Danja havde givet lov.
Det var spændende :-)
Vi blev alle snuset igennem, men det var ikke alle billeder der blev gode...

Vores onkel Rocky holdt sig på behørig afstand så de 2 damer kunne snakke sammen om vores dejlige lugte.

Vi vejer i øvrigt 6.163 gram og har taget i snit knap 40 gram på om dagen, hvad skal det ikke ende med. Moske kan vi slet ikke være i huset når vi er vokset til.

nr1 - dag 23  nr2 - dag 23  nr3 - dag 23  nr4 - dag 23  nr5 - dag 23 

Dannebro skal vejre for de små P'ere på deres 1 uges dag   16. maj 2015              

I dag blev vi 3 UGER og vi er begyndet at vide hvad det er der foregår omkring os :-)
Vi har fundet ud af at komme ud af kassen, men vi er ikke så gode til at komme ind igen, så der er kun åben for udgang når nogle af vores mennesker er inde hos os.....

Vi har alle firdoblet vores vægt, ja nogle af os har femdoblet vægten - det er ikke til at forstå vi har været sådanne små sort ubetydelige ting, når vi nu er sådanne dejlige fine Kees hvalpe :-)
Vores samlede vægt er på 6.062 gram og vi har slået rekord i 'daglige tilvægst'. 

I dag havde vi besøg af vores menneskefamilie, og det betyder altid mere nus og kæl end I kan forestille jer.

Dejlig morgentår dag 22

Nr1 - Danja mente helt bestemt der skulle gøres torielette  Nr2 - dag 22  nr3 - dag 22  nr4 - dag 22  nr5 - dag 22

15. maj 2015

I dag er dagen hvor vi faktisk flytter ud i spisestuen.... og endnu mere spændende, vores danske familier kommer og besøger os for første gang - det bliver spændende :-)

Danja med de 5 i nye omgivelser - dag 21

Og så til besøgende.
I kan se vi nyder det alle sammen. Vores Mor Danja havde ingen problemer med alle disse nye mennesker kravlede op i kassen til hende og hvalpene. Det var den naturligste ting i verden for hende.
Og vi nød de mange nus og opmærsomhed ;-)

Alle hvalpeunger blev nusset, uanset det var en han eller tæve de enkelte familer skulle ha' - det er rigtig dejligt for alle hvalpene.

Først kom Wenkje's Qarma's familie forbi

Qarma's familie - dag 21  Qarma's familie - dag 21  Qarma's familie - dag 21 

Så var der lidt tid med hygge helt alene med vores mor Danja

Middags mælketår i vores nye omgivelser 

Så kom Wenkje's Qing Pongo's familie som kiggede forbi

Pongo's familie - dag 21  Pongo's familie - dag 21 

Og så kom Wenkje's Queen Piccoli's familie

Piccoli's familie - dag 21  Piccoli's familie - dag 21  Piccoli's familie - dag 21

Det var en dejlig dag, hvor vores egen familie sluttede af med at veje os - og klippe lidt af neglene ;-)
Vores vægt er blevet 5.744 gram - vi vejer stort set det samme 1161 1061 1177 1182 1163
Og vi har hørt vi måske snart skal spise af en skål ????

Sidst men ikke mindst - så er det også dagen hvor vi kan ønske vores halvsøskende tillykke med 1 års dagen 

de 5 Q'er ønsker de 6 P'er tillykke med et års dagen

14. maj 2015

I dag har vores menneskefar gjort klar til vi kan flytte i spisestuen - hvad det så er ?
Og han har lavet en 'sliske' til vores hvalpegård - hvad det så er ?
Vi finder nok ud af det på et tidspunkt :-)

Vi har i alle tilfælde 'bagpote' på hele situationen....

bagpote nr1 - dag 20  bagpote nr2 - dag 20  bagpote nr3 - dag 20  bagpote nr4 - dag 20  bagpote nr5 - dag 20

Mor Danja nyder fortsat moderrollen, og giver mælk ved mælkebaren så tit vi overhovedet kunne tænke os ;-)

Danja med de 5 - dag 20

Vi er blevet så store nu, at der må en anden vejeskål til - Faktisk den skål vi alle lå i sammen med håndklæder og andre ting, den morgen vi blev født... nu ville det være umuligt at være alle 5 her ;-)

nr 1 - dag 20  nr 2 - dag 20  nr3 - dag 20  nr4 - dag 20  nr5 - dag 2013. maj 2015

Selvom I ikke har set billederne, så er de skam taget.
Det har været en streng dag på mange områder, men så er det dejligt endelig at kunne slappe af med hvalpe vejning og fotografering.
De små vejer 5.464 gram i dag, så de har taget 308 gram på siden i går. De blev godt nok også vejet nogle timer (= måltider) senere.

Her har I dem alle

nr1 - dag 19  nr2 - dag 19  nr3 - dag 19  nr4 - dag 19  nr3 - dag 19


12. maj 2015

I dag er vores menneskemor blevet 'en dag ældre' andre vil sige 'et år' - man forskellen er jo ikke så stor.
Der kom pludselig en til døren med en dejligt blomst som vi syntes I alle skal nye alle sammen.

En af os er lige under et kg - men resten af os er over. Vi vejer tilsammen 5.156 gram. Så det går fint fremad. Vi er meget beviste og kravler rigtig meget rundt. Inden fredag har vi hørt vi skal flytte ud i spisestuen - hvad det så er - og det er også fredag, der kommer flere og kigger på os - det bliver spændende ;-)

nr1 - dag 18  Nr2 - dag 18  nr3 - dag 18  nr4 - dag 18  nr5 - dag 18

11. maj 2015

Mandag var en dejlig dag. Vi bliver større og større, og vi er faktisk rigtig gode til at 'rende rundt' i kassen. Vi bruger dog fortsat dagen på at sove, spise, 'tisse', spise, nusses, sove, spise - ja sådan går hele dagen, og natten i øvrigt også ;-)
Vi vejer 4.942 gram, og to af os er lige over 1 kg mens de 3 andre ligger lige efter. Vi er meget ens i størrelsen.
Her til aften var der ekstra nus - og det var dejligt.

nr1 - dag 17  nr2 - dag 17  nr3 - dag 17  nr4 - dag 17  nr5 - dag 1710. maj 2015

I dag var vi ude for første gang - I vil dog se det var lidt snyd når I ser billederne ;-)

Midt på dagen blev der talt Russisk og Engelsk i spisestuen. Vi måtte ikke se hvad det var, men onkel Rocky fortalte det var en af hans hundekoners mennesker, som kom forbi for at hilse på. Rigtig hyggeligt.

Her først en morgen billede

Danja med de 16

Nu skal I se os, og det dejlige skildt som vores mennesker har fået af Minka med familie. Det er bare flot, og det passer perfekt til vores røde husmur. Vi sidder i nummerorden ;-)

nr1 - dag 16  nr 2 - dag 16  nr 3 - dag 16  nr4 - dag 16  nr5 - dag 16


Dannebro skal vejre for de små P'ere på deres 1 uges dag   9. maj 2015              

2 uger gamle. Det er utroligt som tiden går hurtigt ;-)
:-=Prøv at se en forskeld ! Vi nyder dem i fulde drag, og glæder os til I ser dem om en lille uge 

Danja med de 5 - lige efter fødslen  Danja og de 5 - 2 uger gamle

De 5 - dag  De 5 - dag 15

De er vokset fra 1.376 gram til 4.543 det er utoligt de kan vokse så meget alene på mælk Danja giver dem. Det er en fantastisk hvad sådan en Morhund kan gi'. Tænk hvis det var et menneske, der bliver født som 4 kg den skulle så som 14 dage gammel veje 12 kg !
Den hvalp som er vokst mest, er vokset fra 265 gram til 951 gram så den er vokset med mere end 2,5 gang - utroligt.

Vi klipper ikke negle på dem dagligt, men vi holder dem og klipper lidt i hårne eller neglene, det er nemlig endnu ikke lykkedes at få vores hvalpeunger til at syntes det er OK at få klippet negle, så denne gang øver vi en hel del - så må vi se om det bære frugt når de bliver ældre.

(jeg har ikke fået fregner på hånderne, men været ud og male med noget rød heldækkende maling, som bare ikke vil af)
Nr1 - den røde

nr1 - dag 15  nr 1 - dag 15

Nr2 - den blå

Nr2 - dag 15  nr 2 - dag 15

Nr 3 - den grønne

nr3 - dag 15  nr3 - dag 15

Nr4 - den orange, og hun har fået øjne :-)

Nr4 - dag 15  nr 4 -dag 15

Nr 5 - den hvide, og hun har også fået øjne :-)

Nr 5 - dag 15  nr5 - dag 15

 


8. maj 2015

Der er mere og mere liv i kassen. De er alle begyndt at komme lidt op på benene, men man skal ikke kalde hverken gå eller løbe. De stavre rundt som om de har fået andet end mælk at drikke ;-)

De er begyndt at sætte pris på at putte, ikke kun til mor Danja men også til os mennesker, og det sætter vi stor pris på. Det er dejligt når de begynder at blive mere beviste. Nu går de fra at være 'små muldvape' til at være 'rigtige hundehvalpe'.

På nær den størst fødte har alle mere end 3 doblet deres vægt, og vejer nu 4.343 gram tilsammen. Som I kan se fylder vi hele skålen, når vi bliver vejet, så vi skal snart finde en anden.

nr1 - dag 14  nr 2 - dag 14  nr3 - dag 14  nr 4 - dag 14  nr 5 - dag 14

7. maj 2015
Vi er bare blevet store og flotte !
I dag er det lykkedes at tage billeder af 2 omgange, dels da vi fik klippet negle, men også da vi blev redt lige så for sigtigt :-) 

3 af os har nu 3 doblet vores vægt - det er de 2 største fra fødslen, som endnu ikke har nået dette punkt, men det er helt fint, for de er fint store i forvejen .... vi vejer tilsammen 4.119 gram

Der bliver mere og mere liv i kassen, men det meste af tiden går fortsat med at sove, spise, vaskes, sove, spise, nusses, sove, spise, nusses......
Det bliver spændende når de alle kan se og når de render lidt omkring.

Her først et par gruppebilleder

de 5 - mogensøgn - uge 13  Danja hygger med en lille aftentår - uge 13

og så en hvalp som bare blev træt af alt den aktivitet :-)

Gab - nu må det være nok - uge 13

Og så til alle enkeltbillederne.

Nr.1

nr1 - får klippet negle  nr1 - bliver redt

Nr.2

nr2 - får klippet negle - dag 13  nr 2 - bliver redt - dag 13

nr. 3

nr3 får klippet negle - dag 13  nr 3 bliver redt - dag 13

nr. 4

nr 4 får klippet negle - dag 13  nr 4 bliver redt

nr. 5

nr6 får klippet negle - dag 13  nr5 bliver redt - dag 13

6. maj 2015

I dag skete der noget stort - 3 af os fik øje/øjne - I må selv gætte hvem af os :-)
Selvom der er nogle små sorte glasperler, så vare det nogle dage før vi faktisk kan se noget.....

Og så var der i øvrigt også en af os der havde tredoblet sin vægt. De andre følger tæt efter. Vi vejer 3.887 gram, og fylder mere og mere.
Vi bliver også mere og mere beviste, i dag var der en af os som forsøgte os med det der 'at gå', men det ligner nu mest 'blind høne finder også et korn'.

Først skal I lige se en dejlig morgentår

Morgentår - dag 12

og så det der med øje/øjenene :-)

Nr1 - dag 12  nr2 - dag 12  nr 3 - dag 12  nr4 - dag 12  nr3 - dag 12
5. maj 2015

I dag var der torden og regn her hos os, men da vi hverken har ønje eller øre, så har det ingen betydning. Men der må godt komme torden igen når vi kan høre og se, så vi sammen med vores hundefamilie kan tage det helt roligt.

Vi blev vejet i dag, og vi vejer 3.602 gram tilsammen. Det er utroligt, nogen siger man kan høre os gro...

Der er ingen af os der har fået øjne, men det var ikke længe. Ikke vi kan se med det samme, men det er nu rigtig sødt med de små sorte perler der kommer om få dage. Bare glæd jer.

     I dag da vi blev fotograferet blandede Danja sig fordi vi piger bare ikke kunne være stille. Utroligt ;-)

Inden I får billederne af de enkelte hvalpe, så er her først et af drengene så et af pigerne
drengene - dag 11  pigerne dag 11


Her er nr.1

nr 1 - dag 11  nr 1 - dag 1

Her er nr 2.

nr2 - dag 11  nr 2 - dag 11

Her er nr. 3

nr3 - dag 11  nr 3 - dag 11

Her er nr. 4

nr 3 - dag 11  nr 4 - dag 11  

her er nr. 5

nr5 - dag 11  nr5 - dag 11

4. maj 2015

Der blev taget nogle eneklte billeder der var OK - så de vil vi dele ;-)
Men alt tiden blev brugt på nus og kæl.
pigerne - i skålen fra fødslen - dag 10  drengene - i skålen fra fødslen - dag 10

De 2 drenge var bare lidt mere fotogene end pigerne i dag, så her ser i dem - pigernes billeder blev bare ikke i orden .-((

drengene - dag 10

3. maj 2015

I dag var der en renden ud og ind, frem og tilbage - vi fattede ikke helt hvad der foregik, men der blev talt om uld, klipning og 'lukke på græs'....
Alt imens lå vi her og hyggede med Mor Danja :-)

I dag havde vi igen taget fint på, og vægten er 3.214 gram vi er alle tykke og veltilpasse.
I dag har alle fået navne, men ingen ved hvem der er hvem - men det er nu rart at alle har fået et fint navn.

Pigerne først:
Wenkje's Qarma
Wenkje's Queen Piccoli
Wenkje's Quinie

Og drengene skal hedde:
Qing Pongo
Quickstep Silver Josh

Og her ser I os så:

nr1 - dag 9  nr 2 - dag 9  nr3 - dag 9  nr4 - dag 9  nr5 - dag 9

og så lige et ren afslapningsbillede:

nr2 - afslapning
For at vende tilbage til indledningen, så kan I se hvad det var der "fåregik" i dag :-)
Så selvom det ikke lige er hvalpe, så se lige her :-) I dag var dagen hvor de sidste blev klippet, og de alle kom på græs.

Nyklippede får der nyder livet  De hopper og springer

flyvende lamDannebro skal vejre for de små P'ere på deres 1 uges dag   2. maj 2015              
Tillykke Danja og Wolfi, i dag er det en uge siden jeres dejlige Q-kuld blev født. Det er utroligt at sådanne små hvalpeunger kan udvikler sig så meget på en uge.

De vejer alle mere end dobbelt så meget som da dei blev født - de vejer faktisk 3.018 gram til sammen og er alle mette og veltilfredse.
Da de blev født var der der en der var lidt større end de ander, og det er hun fortsat. Hun har taget 380 gram på mens de andre har taget lige omkring  320 gram på. Det er kun her i starten de fordobler deres vægt på en uge. Når de begynder at spise 'rigtig mad' så vil de tage på i et helt andet mønster.

De 4 af dem har fået navne, og det sidste er på vej - så nu være det ikke længe før de bliver registreret i DKK
Her skal I først se et billede af deres dejlige hoveder. De er rigtig søde, og man kan se aftegn allerede :-)

nr1 - dag 8  nr 2 - dag 8  nr3 - dag 8  nr 4 - dag 8  nr5 - dag 8

Og her har i så et billede af hele hvalpen :-)

nr 1 - dag 8  nr2 - dag 8

nr 3 - dag 8  nr 4 - dag 8  nr 5 - dag 8

1. maj 2015

Første maj i år bliver brugt til at fejre mange ting. Her i huset har vi brugt dagen til rigtig at hygge os. Begge vores mennesker var hjemme, så det er blevet til meget hygge og nus.

I dag har 3 af os fordoblet vores vægt, og de sidste 2 mangler ganske få gram, så der er ingen tvivl om at alle vil være dobbelt så store i morgen på 1 uges fødselsdagen. 

Vi er begyndt at bevæge os mere rundt i kassen. Det er utroligt som sådanne små kan finde omkring, men de er ikke i tvivl om hvis Danja har været ude af kassen, og kommer retur.

Her ser I den skål vi lå i den første morgen vi var hos dyrlægen. Den dag var der også plads til en håndklæde som vi dels lå på, men som også blev brugt som 'tag'. Nu kan vi lige være der, men kun hvis håndklædes ikke er der :-)
De 5 i skålen fra turen til dyrlægen

og så til billederne af os, drengene havde deres helt egen holdning til at blive fotograferet på ryggen... men det gik !
nr 1 - dag 7  nr 2 - dag 7  nr 3 - dag 7  nr 4 - dag 7  Nr 5 - dag 7 30. april 2015

Vores hundemor Danja har de sidste dage forladt os i laaannnnggggg tid - hun har nemlig være med Mischa og Rocky ude og løbe på markerne, noget de holder rigtig meget af, og som giver dem mange snus og indtryk.
Vi ved dog hun kommer tilbage efter højst 20 minutter, og faktisk så mangler vi hende ikke :-)

I dag da vi blev vejet, blev det i en ande skål - vi er blevet for store til den første.
Vi vokser og vokser, alle tager fint på og vi vejer tilsammen 2602 gram. Det skulle ikke undre nogen at vi alle har fordoblet vores væt i morgen...
Vi er blevet lidt mere livlige - men vi kan fortsat hverken høre eller se. Vi hygger eget med vores hundemor, og nyder vores store kasse.
Her ser i Danja ligge på den korte led mens vi alle drikker med strittende haler...

Hygge - dag 5
Nu hvor vi er blevet så store, så kan vores menneskemor fint kende forskel på os ;-)

Nr1 - rød halespids - meget tynd hvid blis

Nr1 - dag 6  Nr1 - dag 6

Nr2 - blå halespids - ingen blis

nr 2 - dag 6  Nr2 - dag 6

Nr 3 - grøn halespids - meget tynd hvid blis

Nr3 - dag 6  Nr3 - dag 6

Nr. 4 - orange halespids - lille rund hvid blis

nr4 - dag 6  Nr4 - dag 6

Nr. 5 - hvid halespids - ingen blis

Nr.5 - dag 6  Nr5 - dag 629. april 2015

Det er ved at være rutine - vores dag går stille og roligt, og vi har hørt at små hvalpe vokser når de sover, og vi sover meget :-)
Nu vejer vi 2.298 gram til sammen, den største af os vejer over 500 gram nu...

Her til aften fik vi besøg af vores menneskefamilie, og Dianna hjalp Mor Danja med at holde os så det var nemmere at gøre os fine og rene... Det er utroligt hvad man skal finde sig i !

Men først her et morgenbillede. Vi har spist morgenmad - for gud ved hvilken gang - og ligger mette og tilfredse i en bunke, bogstaveligt talt, prøv at se og I kan se hvilke ben og hoveder der høger sammen.....

Danja og de 5 - dag 5  Kluddermor - de 5 - dag 5

Og så til aftentorilettet ....

hvalpevask dag 5  hvalpevask - dag 5  hvalpevask - dag 5
28. april 2015

I dag var vores menneske morfar her for at holde øje med vi havde det godt, og for at sørge for at vores hundemor fik sin frokost.
Det var rigtig godt, for uden mad og drikke.....

Vi er selv meget kedelige, vi bruger alt tiden på at spise og sove. Vores hundemor sørger for vi holder os fine og rene, så ja - nogen vil sige det bare er livet :-)
Vi kan jo hverken høre eller se, vores øre og øjne er lukkede, det bliver de ved at være en uges tid endnu.

I dag er vores vægt steget til 2.014 gram ....

Her først et morgenbillede - et gruppebillede hvor de alle 5 hygger !

Morgenbillede - dag 4
Her kommer så billederne af de 5 hver især.... nogen af billederne har et mærkeligt skær, men det er heldigvis kun billederne.

nr1 - dag 5  Nr2 - dag 4  nr3 - dag 4  nr4 - dag 4  nr5 - dag 4
27. april 2015

Så har vi 3 dages fødselsdag - og vi har det rigtig fint, og vi vokser !
Da vi var tørre i løbet af lørdagen vejede vi tilsammen 1.376 gram - og nu vejer vi 1.770 gram - er det ikke utroligt som vi vokser ?
Siden i går har vi alle taget mellem 48 og 64 gram på, og det er vist meget godt :-) Vi er ret overbeviste om vi bliver rigtig forkælet af mor Danja !
Mor Danja er inde hos os hele tiden, og vi nyder at ligge sammen med hende. Vi behøver ikke spise hele tiden, men hvad skal da ellers lave, når man er sådan en lille en ?

Her kan I se os alle sammen, og rigtig se Danja's nye fødekasse - den er stor ikk' ? - vi bliver næsten helt væk....

Danja med 'De 5 - dag 3
Og så til billederne af os - og som man siger - 'damerne først' - her ser I 3 piger, fra venstre 5, 4 og 1 og derefter drengene fra venstre 3 og 2
pigerne 5 4 og 1 - dag 3  drengene - 3 og 2 - dag 3 
Og så billederne af os hver i sær... vi ligger i nummerorden :-)
nr1 - dag 3  nr 2 - dag 3  nr3 - dag 3  nr4 - dag 3  nr5 - dag 326. april 2015
I dag er de alle blevet vejet igen, og de har alle taget godt 20 gram på. Det er meget flot her indenfor det første døgn. Somme tider taber hvalpe sig lidt det første døgn, men vi tror nu mest det er fordi nogen vejer dem når de er tørre andre mens de er våde.
Danja nyder sig moderværdighed, og har netop spist sammen med Rocky og Mischa uden problemer, det er rart for det gør livet nemmere for os mennesker :-)
Her først Danja, med dem alle 5 - hun går kun ud af kassen når hun skal luftes og så også her til aftensmaden..

Danja nhyder livet
Og så til de små, nu kan I jo selv gætte hvem der er drenge og hvem som er piger. 
nr 1 - rød farve  nr2 - blå  nr3 - grøn  nr4 - orange  nr5 - hvid


Dannebro skal vejre for de små P'ere på deres 1 uges dag   25. april 2015

Her har I de første billeder. De er taget en times tid efter nr. 5 var født. 
De vejer mellem 262 og 322 gram lige da de blev født. De blev vejet mens de var våde, så vi ved at vægten er lidt mindre for tørre hvalpe. Vi vil dog ikke veje dem før i morgen.

De er rigtige 'lørdags børn' !

Danja med de 5 - lige efter den sidste er født 

De 5 - 1 time efter fødslen  Danja 18. april 2015Her er scanningsbillederne - de første billeder af Q'erne :-)

Scanningsbillede 1 hvalp  scanning 3 hvalpe