Dyrskue 2015Vi havde vores dejlige Kerry Hill med til 

Gl. Estrup
Horsens dyrskue
Herning dyrskue
 

I 2015 havde vi valgt de 3 sommer dyrskuer, og havde desværre ikke mulighed for at deltage i Aars. Vi håber meget der i 2016 igen vil være overskud til også at deltage i Aars.

Nedenfor kan i se billeder fra de forskellige skuer. Racen blev også i 2015 rigtig godt modtaget, og der var rigtig stor interesse for deres smukke ydre ;-))

Puplikum syntes rigtig godt om disse "Panda får" - noget som mange kalder dem.

I 2015 blev der brugt en masse tid på at importere 12 nye Kerry Hill til Danmark  


Se GL. Estrup dyrskue Se Horsens dyrskue Se Herning dyrskue


Gl. Estrup dyrskue 30. og 31. maj 2015


Vi var i Gl. Estrup i 2014, og valgte slevom vi havde huset fuld af hundehvalpe (se her) og også skulle på udstilling med vores voksne hunde, så der var nok at se til. Bjarne måtte alene til Gl. Estrup, så desværre har vi ikke nogen billeder.

Ærespræmirækkke i Gl. Estrup 2015
Vi har fundet et enkelt billede på Gl. Estrups hjemmeside.


Det var som altid et rigtig hyggeligt skue.  

Vores 2 års vædder 68977-00776 fik ærespræmie, og det er ham i kan se på billedet.

Ellers havde vi 3 lam med til enkeltdysbedømmelse, og specielt 68977-00945 klarede sig rigtig flot og blev pladseret mellem de aller bedste.


Vi havde fået lavet noget fantastisk racetøj - det er Kolding profiltøj som har hjulpet os med at lave loget. Det er vores første importvædder som har stået model til loget, og vi syntes det er dejligt at han vil være med os i årene fremover.

Horsens dyrskue 17. og 18. juni 2015

For os Årets bedste dyrskue :-)

Det er ikke nemt at gøre dyr klar til dyrskue. I år røj vi i den fælde at vores læmninger var rykket til  sidst marts/start april hvilket gjorde hun dyrene var i meget lavt hul. Vores bedste får havde to lam, og passede et tredje  og det kunne ses på  hende.
Heldigvis fjerner det jo ikke dyrenes kvaliteter at de ikke står i 'dyrskuehuld' :-)

Vi hvade igen i år et fantastisk skue, hvor vi virkelig kunne hygge os sammen alle sammen. Man skal måske ikke fremhæve nogen, men aligevel er det passende at fremhæve Jacob som den som virkelig forstår at samle folket. I år var ingen undtagelse !

Med vores får var det nok vores bedste skue til dato. Bedømmelserne startede som altid med besætningsgrupperne. I år var der 3 flotte gruppe, Oxforddown, Texel og vores Kerry Hill gruppe. Vi havde valgt at tage vores to års vædder 68977-00776 en af et års vædderne og et et års får med. Og det gav pote.

Bedste besætningsgrppe Horsens 2015
Bedste besætningsgruppe 2015 - med ærespræmie

Derefter var der bedømmelse af alle racer. Vi havde vejret med os, det var rigtig dyrskuevejr og hele bedømmelsen gik stille og roligt. Vi havde efter sidste års lidt stramme tidsplan, fået lov at ha' vores egen ring, så dommerne kunne bruge den tid de ville.

I år var det igen Casper Jensen og Brian Lundgaard der udførte det svære job som dommere.

Vi var til fulde tilfredse med deres bedømmelser, og også meget glade for de faktisk dømte fårene udfra de enkelte racer standarder. For vores Kerry Hill betød det at de kigge på tegninger og udtryk samtidig med de selvfølgelig kiggede på fårene som får :-)

Det betyder meget for en race som vores, at dommerne faktisk har set hvordan de skal se ud og hvordan de skal være bygget. Stor ros til Casper og Brian !

Vores hundyr uden lam - blev senere på dagen 'Skuets bedste et års får uden lam' - vores dejlige 6977-00790 Engvang P-790. Vores andet et års får uden lam fik også 23 point.
 Skuets Bedste 1 års får uden lam - 68977-00790

Som noget nyt i Horsens, var det også der muligt at stille lam. En spændende konkurrence - som i Gl. Estrup havde Horsens valgt et tilmeldingsgebyr på 50,- hvilket gjorde vi også der stillede 3 gimmerlam - nemlig vores 3 års fårs to egne lam + det lam hun havde adopteret. Hendes to egne lam fik 23 point - mens adoptionslammet fik 22 point - en ganske rigtig bedømmelse da det adopterede lam tydeligt var bagud i forhold til de to andre. Desværre havde vi lavet kludder i nummerskiltene, men fakta er at 68977-00945 Engvang's Q 945 blev nr. 1 af Kerry lammene og senere 'skuets bedste lam' - 68977-00946 Engvang's Q 946 blev nr. 2 mens 68977-00944 Engvang's Q 944 blev nr. 3.

De tre lam - her 944 - 945 - 946     Skuets Bedste lam - 68977-00945
På billedet hvor de alle 3 står er det fra venstre 944 945 946

Sidst på første dagen skulle Skuets bedste får og vædder findes. Og ja, vi blev stolte ved endnu engang af stå sammen Jacobs Texel får - Her ser i Skuets bedste får og Skuets bedste vædder 

Skuets bedste får og Skuets bedste vædder 2015     Skuets Bedste vædder - 20152

Som vi har skrevet tidligere, så er det også hyggen bladt fårefolket der tæller - og her er Horsens i højsæddet. I år var ingen undtagelse :-)

Dag 2 starter altid med fælles morgenbord og det er ren hygge  - og som I kan se ser der også ren hygge i staldområdet ...
morgenhygge i Horsens 2015     Alle Kerry Hill hundyr - ren hygge 2015   

En anden ting som virkelig bringer hygge til Horsens - er vores Rokkere. I år var der hele to - og de havde det rigtig hyggeligt mens de sad og rokkede i solene. Rigtig mange mennesker var forbi for at høre hvad det var de egentlig lavede, og man børn (og voksne) var overraskede over det faktisk var 'strikkegarn' der blev lavet.
Men for at Rokkerne kan få noget at lave, ja så skal fårene også klippes, og det sørede Arne for. Her her I dem alle i 'arbejde' :-)

Rokkerne i aktion - Horsens 2015  Arne klipper bare så flot !

Sidst på dagen var der ærespræmieuddeling. Og ud over overraskelsen ved at dyrskuet havde fjernet alle præmier til et års dyrene, gik det rigtig fint. Fårene var mødt op i ringen til tiden, og alle var mødt op.
 
Det er svært at få det hele til at lykkedes, men ja - det blev også fårenes 'tur'

Flot række - her er nogle af dem    Skuets bedste vædder - 68977-00776 - 2015    
  

Dejligt skue - kæmpe arbejde - men vi gør det nok igen i 2016 :-)

Herning dyrskue 2. 3. og 4. juli 2015

I 2015 havde vi også tilmeldt mange dyr. Skuet var gået tilbage til at dømme et års dyr for sig og voksen dyr for sig - rigtig god beslutning syntes vi.

Derudover var der også mulighed for at tilmelde som enkeltlam. Dog havde Herning besluttet at prisen for et enkeltlam skulle være det samme som et voksent dyr, så der var stort set ingen af de helt unge lam fra marts/april med. For os var det ikke nogen positiv konkurence. Vi havde et vædderlam med, og han var det eneste der var født sendt og han skulle sammenlignes med de flotte vædderlam fra december/januar måned - ingen konkurrence hvis det alene er produktion der kigges på !
Vi håber at lammene i 2016 bliver bedømt i racerne, inden de afsluttende konkurrencer.
 
Vores dommere i Herning havde 'kun' produktion for øje, så alt omkring vores races særpræg blev ikke honoreret. Ikke nogen god oplevelse. Håber virkelig at vores dommere i 2016 vil kigge på vores race som Kerry hill et 'let kødfår' hvor tegningerne skal være der - og ikke som et 'tungt kødfår'.

Vores 4 års og 2 års vædder fik 23 point - og vores 3 års får fik 23 point. I ærespræmiekonkurrencen fik vores 2 årsvædder ærespræmie.

Vi har rigtig mange billeder af andre racer, og var så heldige at 'Ron og familie' (med Swartsblez) havde taget billeder af vores rase - STORT tak for det :-)

Billede fra raceparaden Herning 2015  Skuets bedste Kerry Hill - 68977-00776 - 2015   Ærespræmiie udlevering - Herning 20152

En ting der var rigtig dejlig var at det er lykkedes Herning at få vendt bøtten så der kommer flere og flere racer. Det betyder rigtig meget for os at der nu også kommer bl.a. Såne, Rykja og Gutefår - dejligt at se disse racer også.

En anden ting som også udvikler sig bedre og bedre er den lange række af raceudstillinger - det er også rigtig flot at se, og dejligt der er steder hvor alle der har lyst kan sidde og hygge sig.

Der bliver gjort et stort arbejde for at Herning skal være et sted for alle, og det er SUPER godt gået af udstillingsudvalget.

Herning blev desværre det sidste sted vi udstillede i 2015 -