Kennel Wenkje - Flikje's Wenkje - 15661/1985

Flikje's Wenje

Opdrættet af

Herdis Eritsøe Olsen
Danmark
Født: 18. maj 1985
HD: A   
DKCH    INTCH    NLCH    VDHCH    DCH    MONCH    KLBCH    
VV89    KBHV88    KBHV90    BDSG87    BDSG88    BDSG89
Billedet er taget i slutningen af 80'erne
Afstamning    Indavlsberegningen    Billeder    Udstillingsresultater    Kuld 
Åben forsiden på Engvang, Kennel Wenkjes hjemmeside www.engvang.info

Wenkje var vores første Keeshond og ham som sammen med Wakje startede vores store interesse for racen. Han lagde senere navn til vores kennel, som dog først blev aktiv i 2008.

Bjarne og jeg havde set Flikje på nogle vandreture, og var blevet enige om at det var sådan en race vi måtte have når vi engang skulle ha' hund. Vi havde aftalt det skulle være en tæve, jeg havde altid haft tævehunde som barn, så sådan skulle det være.

Da Flikje så fik sit andet kuld hvalpe, så måtte vi have vores første fælles hund. Morten var på det tidspunkt 5 år, så vi syntes også det var et passende tidspunkt for ham. Vi ringede til Herdis, som kunne fortælle at de 3 tævehvalpe var solgt !!! - vi talte kort om det, og besluttede os for en hanhvalp. Vi havde faktisk ingen argumenter for at vælge en tæve, men sådan havde vi har altid tænkt.

Første gang vi var på besøg hos Herdis, var hvalpene omkring 5 uger. Vi ville alle 3 helst have Wenkje hvis det kunne lade sig gøre - og sådan blev det.  Vi kunne ikke vente til hvalpene blev 8 uger, men det var vi jo nød til. Herdis ville meget gerne have vi deltog på en enkelt udstilling mens Wenkje var hvalp og en som voksen. Så det lovede vi.

Vi blev bidt af det med udstillinger. I de første år blev det ikke til så mange flotte placeringer i racen, men til gengæld kunne Wenkje og Wakje virkelig udstille som par. De var simpelthen suverene. Først da Wenkje var 2,5 år gammel fik han sit første certifikat, og derefter gik det stærkt. Wenkje nød at udstille, og han vidste hvordan man skulle stille sig op foran dommerne.

Da han havde de første 2 CACIB'er måtte vi en tur til Tyskland. Vi havde hørt meget om den Tyske Wolfspitz, og var meget spændt på at se disse store grimme hunde. Vi tog sammen med Herdis, Flikje og Zuurtje til Kiel. Det var en spændende tur. Dommeren - Ingrid de Lasberg - vidste ikke hvad hun skulle gøre. De andre hanner i racen var mindst 8 cm større end Wenkje, de var utrænede og ubørstede så de var ingen fryd for øjet. Udstillerne vidste heller ikke hvordan man opførte sig i ringen, så Wenkje og jeg var ved at blive overfaldet et par gange. På et tidspunkt måtte jeg tale meget arrigt til en Tysk udstiller - det blev gjort på Dansk, men igen var i tvivl om hvad meningen var. Wenkje fik det eftertragtede CACIB, så enden på dagen blev rigtig god. s

Efter denne udstilling gik det slag i slag. Vi fulgtes ofte med Herdis, Flikje og Zuurtje. Det var nogle rigtig sjove år, og vi har rigtig mange gode minder fra den tid.

Wenkje var en Kees med stort K. Han var virkelig reserveret, han bestemte hvornår der skulle kæles og hvornår det ikke var passende. Fremmede interesserede han sig ikke for, og han gad ikke tale med dem.

På hundeskolen gjorde han absolut også kun det han 'gad' - han kunne sende mig nogle øjne, når den samme øvelse blev gentaget for tit. Nogle gange var jeg alene afsted med Wenkje og Wakje. Det brød hundeskolen sig ikke om, men de måtte erkende at disse to hunde kunne gå 'som en' og gøre alle øvelserne korrekt ført i én snor.

I vores sommerhus elskede han at gå med i saunaen, og gå lange ture i plantagen og på stranden. Der var en gang hvor vores hunde virkelig fik det varmt ved stranden. Vi fik den idee at grave et dybt hul i sandet, hvilket strakt medførte at hundene lagde sig derned. Da de så lå der, lagde vi våd og kold sand over dem. Kun hovederne stak frem. De nød det rigtigt, tænkt at være med på stranden og så alligevel have det køligt....

Wenkje fik nyresten da han var 9 år gammel. Han blev opereret skærtorsdag nat, uha-uha - men han fik det fint bagefter. Desværre mistede vi allerede Wenkje da han var 9,5 år gammel - alt for tidligt, men det var sådan det var.


Indavlsberegning

Nedenfor er et udtræk af vores lille stambogføringssystem. Når du kigger på listen, så vil hver generation give 100 % hvis der ikke er nogen gengangere. Efter hvert dyr er der en parentes f.eks. (778,4) - det skal læses på den måde af dyret ligger 2 gange i 7 generation og 1 gang i 8 generation på far-siden og 1 gang i 4 generation på mor-siden.

Hvis du bliver nysgerrig omkring indavlsberegningen, eller kunne tænke dig en beregning på din Keeshond, så kontakt os vi hjælper gerne med dette.

Indavlsprocenten er beregnet udfra 15 generationer, men det er alene de første 9 generationer der kan læses her.

  Indavlsliste


Billeder
Der kommer flere billeder


  

Der kommer flere billederWenkjes første udstilling i Hillerød

Wenkje - første udstilling


Wenkje - 10 uger gammel

Wenkje 10 uger


Udstillingsresultater

Wenkje var en lille tæt bygget hanhund. Dengang han udstillede hed størrelsen 50 +/-5 op til 60 tilladt, hvis det ikke ødelagde helhedsindtrykket. Wenkje målte 47 cm, så det kunne lige gå. Han havde nogle flotte bevægelser, og en kæmpe udstråling da han blev voksen.

Når vi tænker tilbage på Wenkje's udstillings karriere så er det mest hans 3 Bundessieger titler vi tænker på. Også udstillingerne på sportsklubbens plæner i Monaco kommer hurtigt frem.

Vi havde så mange oplevelser, da vi udstillede Wenkje, at de enkelte episoder ikke kan nævnes. Men de år vi rejste rundt med Wenkje og Wakje er nogle af de år vi husker bedst på hundefronten. Vi fik rigtig mange gode hundevenner som vi den dag i dag er i kontakt med.

Da Wenkje udstillede, fik man ikke CACIB i Danmark hvis hunden allerede var international champion, derfor vil i nedenfor se Wenkje blive bedst i racen på DKK udstillinger uden CACIB.

I efteråret 1994 skedte det mærkelige at Wenkje's ene steen blev mindre og mindre for til sidst helt at forsvinde. Vi havde ikke opdaget det men det gjorde dommeren på Københavnsvinderudstillingen, så Wenkje sluttede sin udstillingskarrierre med et KIP og et 0.....

I 1985 var det flotteste Wenkje vandt, 'Racens bedste baby' i Hillerød, på hans første udstilling.


I 1986 fik Wenkje sine første to danske certifikater, i henholdsvis Hillerød og Herning. Deruover blev han placeret som 'Dagens 3. bedste hund' i Herning, med Rainer Vorinen som dommer. Vorinen blev regnet for en virkelig specialist i vores race, så vi var meget stolte. Det var også i 1986 han sammen med Wakje startede parklasserne. I starten var det ikke altid vi huskede at tilmelde denne klasse, og vi ærgrede os hverkan vi havde glemt det. Dette år blev de placeret som 'Dagens bedste par' i Hillerød og Herning, 'Udstillingens bedste par' i Roskilde og Silkeborg, 'Udstillingens 2.bedste par' i Hillerød og Middelfart.

 
I 1987 blev første år hvor Wenkje virkelig vandt. Han blev 'Bundessiger 87' for første gang, og blev placeret som 'Årets SPK racevinder 1987', 'Årets bedste hund nr. 2 i SPK' og 'Årets bedste parklasse i SPK', og det var året hvor han blev 'Dansk Champion'. Det var også dette år, Wenkje første gang tog til udlandet, og i løbet af året fik han de CACIB han manglede for at få titlen 'International champion'.

Derudover blev Wenkje placeret som 'Udstillingens bedste hund' i Haderslev, 'Udstillingens bedste spidshund og 4. bedste hund' i Rønne (DKK),  'Udstillingens bedste spidshund og 3. bedste hund' i Strasburg.

Totterne (Wenkje og Wakje) klarede sig rigtig flot i parklasse i Danmark. Dette år glemte vi ikke at tilmelde til parklasse, og de fik følgende resultater, 'Udstillingens bedste par' i Arnberg, Hadderslev, Rønne, Silkeborg, Hillserød og Middelfart, 'Dagens bedste par' i Hillerød, 'Dagens 4. bedste par' i Århus og Vadum, og 'Dagens 3. bedste par' i Brøndby.

Det var også i udlandet at Totterne (Wenkje og Wakje) fik følgeskab af deres søster Zuurtje i gruppekonkurrende. Hvis man i denne konkurrence kunne føre hundene fre i en snor, så var det absolut en fordel, og vi må sige det lykkedes over alt forventning. De 3 blev 'Udstillingens bedste gruppe' i Charleroi og Dortmund.


I 1988 var det år hvor vi gik 'helt amok' rent udstillingsmæssigt. Det blev til 13 Danske udstillinger og 11 udenlandske. Men vi var fuldstændig bidt af det, og så længe det går godt - ja, så er det ikke nemt at stoppe op.

Wenkje blev fik titlerne 'Bundessiger 88', 'Københavnsvinder' og 'Tysk VDH Champion'. Derudover blev han placeret som 'Årets SPK racevinder 1988', 'Årets bedste hund nr. 2 i SPK' og 'Årets bedste parklasse i SPK'.

Derudover blev Wenkje placeret som 'Udstillingens bedste spidshund' i Hillerød, 'Udstillingens 3. bedste spidshund' i Otterup, Rønne og Køge.

Sammen med Wakje blev han placeret i parklasse som følger, 'Udstillingens bedste par' i Kalundborg, Roskilde, Silkeborg og Middelfart, 'Udstillingens 3. bedste par' i Hillerød, 'Udstillingens 4. bedste par' i Ålborg, 'Dagens bedste par' i Hillerød og Brøndby, 'Dagens 2. bedste par' i Vadum og Køge, 'Dagens 3. bedste par' i Monte-Carlo, og 'Dagens 4. bedste par' i Otterup.

I udlandet fik Totterne (Wenkje og Wakje) følgeskab af deres søster Zuurtje i gruppekonkurrende. Hvis man i denne konkurrence kunne føre hundene fre i en snor, så var det absolut en fordel, og vi må sige det lykkedes over alt forventning. De 3 blev 'Udstillingens bedste gruppe' i Monte-Carlo, 'Udstillingens bedste opdrætesgruppe' i Monte-Carlo, 'Udstillingens 2. bedste gruppe' i San Remo og 'Dagens 8. bedste gruppe' i Dortmund.


I 1989 blev det også til en hel del udstillinger. Vi har på 11 Danske, 8 udenlandske og på 3 skuer.

Wenkje fik titlerne 'Tysk champion' og 'Verdensvinder 89'. Derudover blev han placeret som 'Årets SPK racevinder 1989', 'Årets bedste hund nr. 3 i SPK' og 'Årets bedste parklasse i SPK'.
Derudover blev Wenkje placeret som 'Udstillingens bedste spidshund' på Bornholm, 'Udstillingens 4. bedste spidshund' i Leeuwarden og Hillerød.

Sammen med Wakje blev han placeret i parklasse som følger, 'Udstillingens bedste par' i Køge, Roskilde, Otterup og Hillerød, 'Udstillingens 2. bedste par' i Eindhoven, Silkeborg, Middelfart og Østrig, 'Dagens bedste par' i Herning, Leiden, Bella Center, Maastricht og Hillerød.

I udlandet fik Totterne (Wenkje og Wakje) følgeskab af deres søster Zuurtje i gruppekonkurrende. Hvis man i denne konkurrence kunne føre hundene fre i en snor, så var det absolut en fordel, og vi må sige det lykkedes over alt forventning. De 3 blev 'Dagens bedste opdrætesgruppe' i Kiel og Østrig, 'Dagens 2. bedste gruppe' i Leeuwarden og Den Haag og 'Dagens 3. bedste opdtætsgruppe' i Dortmund.

Dato Sted Dommer Præmiering/Placering
..1990 Middelfart - SPK
Leif Lehmann Jørgensen, Danmark
1.CHK 1.CHKK CK - BIR
..1990  


..1990


..1990


..1990


02.12.1989
Middelfart, SPK
Leif Lehmann Jørgensen, Danmark 1.CHK 1.CHKK CK - BIR - Udstillingens 2. bedste par
- Spidshundeklubbens bedste par - Årets bedste hund nr. 3 i SPK
04.11.1989
Herning, DKK
Knut Sigurd Wilberg, Norge 1.CHK 2.CHKK CK - BIR3
22.10.1989
Den Haag, Holland
Collin Reed, England
Excelent2 - Dagens 6. bedste par - Dagens 2. bedste gruppe
15.10.1989
Hillerød, Specialklub
Anders Cederstrøm, Sverige 1.CHK 1.CHKK CK - BIR - Udstillingens bedste par
17.09.1989
Hillerød, DKK
Rainer Vuorinen, Finland 1.CHK 1.CHKK CK - BIR - Dagens 4. bedste spidshund - Dagens bedste par
10.09.1989
Ried in Innkreis, Klubschau
Dr. Csaba Kosa, Ungarn
V3 - Udstillingens 2. bedste par - Udstillingens bedste opdrætsgruppe
03.09.1989
Silkeborg, Specialklub
Niels Tørnlev, Danmark 1.CHK 1.CHKK CK - BIR2 - Udstillingens 2. bedste par
27.08.1989
Bornholm, DKK kreds 8
Marianne Fürst-Danielson, Sverige 1.CHK 1.CHKK CK - BIR - Udstillingens bedst spidshund
14.08.1989
Otterup, DKK
Mikko Maljanen, Sverige 1.CHK 1.CHKK CK - BIR2 - Dagens bedste par
12.08.1989
Maastricht, Holland
A. Schneider-Louter, Holland
Excelent1 CAC CACIB - BIR - Dagnes bedste par
18.06.1989
Bella-Center, DKK
Ralf D. Campbell, Norge 1.CHK 1.CHKK CK - BIR3 - Verdensvinder 89 - Dagens bedste par
03.06.1989
Leiden, Holland
R. Pollet, Belgien
Excelent1 CAC CACIB - BIR - Dagens bedste par
07.05.1989
Dortmund, Tyskland
G. Dangeleit, Tyskland
V3 - Dagens 3. bedste opdrætsgruppe
29.04.1989
Hernng, DKK
Per Erik Wallin, Sverige 1.CHK 1.CHKK CK - BIR - Dagens bedste par
15.04.1989
Kiel, Tyskland
Gerda Kastl, Tyskland
V1 CAC VDH-CAC CACIB - BIR - Dagens bedste opdrætsgruppe
09.04.1989
Roskilde, Specialklub
Lennart Dahlen, Sverige 1.CHK 1.CHKK CK - BIR - Udstillingens bedste par
27.03.1989
Leeuwarden, Holland
H. Wirtz, Tyskland
Exelent1 CAC CACIB - BIR - Dangen 4. bedste hund - Dagens 3. bedste gruppe
20.01.1989
Eindhoven, Holland
Ph. Heerkens-Verschuuren, Holland
Exelent2 resCAC resCACIB - Udstillingens 2. bedste par
15.01.1989
Køge, Specialklub
Rolf Lundman,sverige 1.CHK 2.CHKK CK - BIR3 - Udstillingens bedste par
03.12.1988
Middelfart, SPK
Tina Permo,sverige 1.CHK 1.CHKK CK - BIR - Udstillingens bedste par
- Spidshundeklubbens bedste par - Årets bedste hund nr. 2 i SPK
12.11.1988
Kortrik, Belgien
L.H. Dall, Spanien
SG3
08.11.1988
Fredericia, DKK
Ralf D. Campbell, Norge 1.CHK 2.CHKK CK - BIR3
23.10.1988
Dortmund, Tyskland
Gerda Kastl, Tyskland
V1 VDH-CERT CACIB - BIR - Bundessiger88 - Dagens 8. bedste gruppe
16.10.1988
Hillerød, Specialklub
Britt Mariann Ouchterlony 1.CHK 1.CHKK CK - BIR - Udstillingens bedste hund - Udstillingens 3. bedste par 
17.09.1988
Brøndby, DKK
Ulla Eriksson,sverige 1.CHK 1.CHKK CK - BIR - Dagens bedste par
04.09.1988
Silkeborg, Specialklub
Per Erik Wallin, Sverige 1.CHK 1.CHKK CK - BIR - Udstillingens bedste par
13.08.1988
Otterup, DKK
Marianne Fürst-Danielson, Sverige 1.CHK 1.CHKK CK - BIR - Dagens 3. bedste spidshund - Dagens 4. bedste par
07.08.1988
Osnabrück, Tyskland
S. Szezny, Tyskland
V2
10.07.1988
Rønne, DKK kreds 8
M.M.Madsen
1.CHK 1.CHKK CK - BIR - Dagens 3. bedste spidshund
03.07.1988
Brno, CSSR
E. Vodicková, CSSR
V3
19.06.1988
Hillerød, DKK
Uwe Fischer, Tyskland 1.CHK 1.CHKK CK - BIR - Dagens bedste par
11.06.1988
Kiel, Tyskland
H. Hinckeldeyn, Tyskland
V1 VDH-CERT CACIB - Tysk VDH champion
04.06.1988
Ålborg, Specialklub
Ivan Swedrup, Sverige 1.CHK 1.CHKK CK - Udstillingens 4. bedste par
22.05.1988
Køge, DKK kreds 2
Ole Staunskjær
1.CHK 1.CHKK CK - BIR - Dagens 3. bedste spidshund - Dagens 2. bedste par
08.05.1988
Vadum, DKK
Per Svarstad, Sverige 1.CHK 1.CHKK CK - Dagens 2. bedste par
30.04.1988
Dortmund, Tyskland
P. Machetanz, Tyskland
V1 VDH-Cert res.CACIB
10.04.1988
Roskilde, Specialklub
Boo Lundstrøm, Sverige 1.CHK 3.CHKK CK - Udstillingens bedste par
03.04.1988
Montpellier, Frankrig
Leneuf, Frankrig
Excelent1 Cert CACIB - BIR
02.04.1988
Nice, Frankrig
Bernini, Italien
Excelent1 Cert CACIB - BIR
30.03.1988
Monte-Carlo, Monaco
R. Vorinen, Finland
Execlent2 Cert res.CACIB - Dagens 3. bedste par - Dagens bedste gruppe - Dagens bedste oprdætsgruppe
28.03.1988
San Romo, Italien
G. Alessandra, Italien
Excelent1 Cert CACIB - BIR - Dagens 2. bedste gruppe
26.03.1988
Luxemburg
A. de Wilde, Belgien
Excelent3
28.02.1988
Kalundborg, Specialklub
C.E. Gunnarsson 1.CHK 1.CHKK CK - BIR2 - Udstillingens bedste par
05.12.1987 Middelfart, SPK Øivind Asp, Norge 1.CHK 1.CHKK CK - BIR - Udstillingens bedste par
- Spidshundeklubbens bedste par - Årets bedste hund nr. 2 i SPK
28.11.1987 Amsterdam, Holland R. Harmsen-Rispens, Holland Excelent1 rec.Certifikat res.CACIB - racens 2. bedste han
15.11.1987 Strasbourg, Frankrig Mll. Cibot, Frankrig Excelent1 CACIB - BIR - Udstillingens bedste spidshund - Udstillingens 3. bedste hund
14.11.1987 Kortrik, Belgien Werner Steinhausen, Tyskland V2 rec.Certifikat res.CACIB - racens 2. bedste han - International Champion
08.11.1987 Fredericia, DKK Per Svarstad, Sverige 1.CHK 2.CHKK CK - BIR3
25.10.1987 Hillerød, Specialklub Maria Talluti 1.CHK 2.CHKK - Udstillingens bedste par
11.10.1987
Dortmund, Tyskland
Corry Saes, Holland
V1 VDH-CERT CACIB - BIR - Bundessiger87 - Dagens bedste gruppe
10.10.1987
Charleroi, Belgien
Jan Nesvadba, Schweiz
Excelent1 rec.Certifikat res.CACIB - racens 2. bedste han - Udstillingens bedste gruppe
26.09.1987 Brøndby, DKK Birthe Larsen-Rosvall, Sverige 1.CHK 2.CHKK CK - BIR3 - Dagens 3.bedste par
06.09.1987 Silkeborg, Specialklub Eva Ekstam,finland 1.CHK 1.CHKK CK - BIR - Udstillingens bedste par
16.08.1987
Otterup, DKK
Marlo Hjernquist, Sverige 1.CHK 1.CHKK CK CACIB - BIR - Dagens bedste par
19.07.1987
Rønne, DKK kreds 8
Uwe Fischer, Tyskland 1.CHK 1.CHKK CK - BIR - Udstillingens bedste par
- Udstilingens bedste Spidshund - Udstillingens 4. bedste hund
05.07.1987
Vadum, DKK Kreds 7
Olav Campbell, Norge 1.CHK 1.CHKK CK - BIR - Dagens 4. bedste par
14.06.1987
Århus, DKK
Ralf D. Campbell, Norge 1.CHK 1.CHKK CK CACIB - BIR - Dagens 4. bedste par
16.05.1987 Kiel, Tyskland Ingrid de Lasberg, Tyskland V1 VDH-CERT CACIB - BIM
10.05.1987
Haderslev, SPK
Anders Cederstrøm, Sverige 1.CHK 1.CHKK CK - BIR - Udstillingens bedste par - Udstillingens bedste hund
02.05.1987
Hillerød, DKK
Mikka Maljanen 1.CHK 2.CHKK CK - Dagens bedste par
12.04.1987
Roskilde, Specialklub
Monica Wall
1.CHK 2.CHKK CK - BIR3
08.03.1987
Arnborg, Specialklub
Peter Petersen
1.Å 1.ÅKK CK CERT - BIR - Dansk Champion - Udstillingens bedste par
11.01.1987 Alst, Belgien M.Z.Szymandera, Polen Excelent1 - racens 2. bedste han
29.11.1986
Middelfart, SPK
Ritva Raita,finland 1.Å 1.ÅKK - Udstillingens 2.bedste par
08.11.1986
Herning, DKK
Rainer Vuorinen, Finland 1.Å 1.ÅKK CK CERT CACIB - BIR - Dagens 3. bedste spidshund - Dagems bedste par
12.10.1986
Hillerød, Specialklubberne
Marlo Hjernquist, Sverige 1.Å 1.ÅKK CK CERT - BIR - Udstillingens 2.bedste par
14.09.1986
Hillerød, DKK
Birthe Larsen-Rosvall, Sverige 1.Å 2.ÅKK - Dagems bedste par
07.09.1986
Silkeborg, Specialklubberne
Ralf D. Campbell, Norge 1.Å 3.ÅKK - Udstillingens bedste par
09.08.1986
Otterup, DKK
Hans Lethinen,finland 2.UK
14.06.1986
Brøndby, DKK
Bertil Børjesson, Sverige 1.UK 1.UKK
24.05.1986
Ålborg, SPK
Jan Åkerman 1.UK 1.UKK
04.05.1986
Århus, DKK
P.Cottafavi, Luxembourg 2.UK
13.04.1986
Roskilde, Specialklubberne
Folke Isakson 1.UK 2.UKK - Udstillingens bedste par
15.02.1985
Stubbekøbing, SPK
Peter Petersen SL
03.11.1985
Middelfart, SPK
Ivan Svedrup, Sverige
SL
20.10.1985
Hillerød, Specialklubbere
Boo Lundström, Sverige
SL Bedste baby i racen

 

Wenkje hvalpekuld

Da vi købte Wenkje fulgte der en service med. Vi havde lovet ikke at anvende ham i avl, uden Herdis var involveret - og det viste sig at være rigtig smart. Nogen gang når Wenkje vandt på udstillingerne sydpå, fik han mange forespørgsler - en gang ville en opdrætter have vi bare lige kørte af ved en rasteplads, men det kunne vi jo ikke når Herdis ikke var med. Det gjorde det nemt for os, og tvang dem som virkelig var interesseret i at give os Tævens stamtavle og helbred. Mange af de udenlandske linier kendte vi ikke i starten, og der kunne vores gode venner fra Kennel Barcewolshaag hjælp os.

Wenkje fik sit første kuld hvalpe sammen med Grove Nørregård's Alexis, som var eget af Else Marie Glud. Når vi tænker tilbage på det kuld, tænker vi altid på den lille ymyg pige som kom og spurgte om vi evt. ville lade Wenkje gå i avl med Alexis. Vi havde studeret de Danske tæver som var dengang, og Alexis var en af dem vi på forhånd havde tænkt at sige ja til, hvis der blev spurgt. 

Wenkje blev far til 8 kuld, 2 i Tyskland og 6 i Danmark til i alt 32 hvalpe. Mange af disse hvalpe indgik i efterfølgende i avlen. Det er sjovt at se han her pr. marts 2010 ligger i 1174 hundes linier i store dele af verden. Mange af de hunde som udstilles i Tyskland har Wenkje i linien, og for os er det sjovt at se hans udstyk fortsat ligger der.

Det var første gang vi var involveret i en parring, og det var spændende. Det var også spændende at høre hvordan det gik med Alexis og rigtig dejligt at vi måtte besøge Else Marie og hendes hunde umiddelbart efter hvalpene var født. For selvom vi ikke kunne tage dem op, så kunne vi alligevel glæde os over at se dem. 

Vi bestemte os for at få Grove Nørregårds Bonge, fra dette kuld. I kan se hans side her Bongo

Den næste parring var med den tyske tæve Cora vom Geroldsgrund. Hun boede i det sydlige Tyskland, og vi kendte ikke noget til afstamningen. Det var Gerda Kastel som havde henvist. Hun var også dengang stærkt involveret i vores race, og hjalp med at finde egnede avlspartnere. I det sydlige Tyskland var Kees'en meget stor, op til 60 cm. var ikke unormalt dengang. Cora var et godt stykke over 50 cm og Buchwald havde spurgt den Tyske forening om de kunne henvise til en 'lille han' som var i orden, og valget faldt på Wenkje. Vi spurgte vores hollandske venner fra kennel Barsewolfhaag, og de sagde god for linien.
Vi var noget overrasket da Cora med familie ankom til Danmark. Cora var kæmpestor og parringen kunne kun foregå ve hjælp af dyrlægen.
Da hvalpene var født, måtte vi en tur til Tyskland og se dem. Der var samme weekend arrangeret en 'vandretag' - så det var en kæmpe oplevelse at se.

Tredje gang Wenkje blev far, var sammen med Gebakje van den Barsewolffhaag. Det var hjemme hos han kennelmor, så disse hvalpe kom til at hedde Flikje til fornavn, ganske som han selv.

Wenkje's fjerde, sjete og syvende kuld var alle med Astro-Kees Dream (Didi) som boede hos kennel Dezzo. Didi kom fra USA, så det var helt nye linier i Danmark. Det første kuld beskod af 5 hvalpe, mens der kun var en enkelt og to i de sidste.

Det sidste kuld hvalpe Wenkje fik, var sammen med den tyske tæve Anka vom Wolfstreund. Hun kom på besøg i vores sommerhus i efterårsferien, det var rigtig hyggeligt. Da hendes hvalpe var knap 8 uger, tog vi også ned og besøgte dem. De boede rigtig dejligt, men vi var lidt nervøse. Der var hvide lædermøbler, velurtæpper og 'røvballegardiner'. Wenkje var med - men de følelser Anka havde sidst hun så ham, galt ikke mere. Hun kunde slå ham ihjæl hvis hun fik chancen. Han måtte under ingen omstædigheder hilse på hvalpene.

Under hvert kuld, kan  I se afstamning og indavlsprocent beret på 15 generationer.

Når vi har fået scannet billeder ind, skal vi nok vise billeder fra disse kuld, indtil da vil de forskellige kuld kun være nævnt.


Billeder fra Wenkjes og Alexies B- og C kuld (her kommer link senere)

Billeder kommer senere

Wenkjes første kuld var sammen med 
 

Grove Nørregårds Alexis


Kuldet blev født den 24. januar 1989 og bestod af 2 hanhvalpe og 1 tævehvalp
Grove Nørregård's Bongo, og Grove Nørregård's Boysen
og Grove Nørregård's Biscaya


Mens Wenkje's 5 kuld

 blev føt den 7. august 1991 og bestod af 2 hanhvalpe
Grove Nørregård's Chopin og Grove Nørregård's Cæsar


Grove Nørregårds Alexis er HD: A2 

Her kan du se kuldets afstamning og beregnet indavlsprocent

Billeder fra Wenkjes og Coras H kuld (her kommer link)

her kommer et billede


Wenkjes andet kuld var sammen med

Cora vom Geroldsgrund


Kuldet blev født den 19. august 1990 og betod af 4 hanhvalpe og 5 tævehvalpe
Harro vom Geroldsgrund, Hector vom Geroldsgrund, Henk vom Geroldsgrund,
Henry vom Geroldsgrund,
samt
Hanni vom Geroldsgrund, Heidi vom Geroldsgrund, Heike vom Geroldsgrund,
Heiko vom Geroldsgrund og Helena vom GeruldsgrundHer kan du se kuldets afstamning og beregnet indavlsprocent


Billeder fra Wenkjes og Gebakje T kuld (her kommer link senere)

Billeder kommer senere


Wenkje tredje kuld var i Danmark, nemlig sammen med tæven

Gebakje van den Barewolfhaag

Kuldet blev født 28. maj 1991 og bestod af 4 hanhvalpe og 1 tævehvalp
Flikje's Takje, Filkje's Tintje, Flikje's Tipje, Flikje's Totje
og Flikje's Taartje


Gebakje van den Barsewolfhaag er HD: B1

Her kan du se kuldets afstamning og beregnet indavlsprocentBiller fra Wenkjes og Astro-Kees Dream A-, B- og C kuld (Link kommer senere)

Billeder kommer senere


Climber fik tre kuld hos kennel Dezzos, sammen med tæven

DKCH Astro-Kees Dream


A Kuldet blev født 2. juli 1991 og bested af 4 hanhvalpe og 1 tævehvalp
Dezzos Akka, Dezzos Alcon, Dezzos Argos, Dezzos Avón og Dezzos Ayla

B Kuldet blev født 9. februar 1993 og bested af en enkelt tævehvalp
Dezzos Bijou

C Kuldet blev født 6. september 1993 og bested af 1 hanhvalp og 1 tævehvalp
Dezzos Colon og Dezzos Chili


Astro-Kees Dream er HD: A2 

Her kan du se kuldets afstamning og beregnet indavlsprocent


Wenkjes sidste kuld var med den Tyske tæve

Anka vom Wolfsfreund


Kuldet blev født den 24-12-1993
og bested af 2 hanhvalpe og 3 tævehvalpe
Alf Wolf vom Tangstedterforst, Astor Wolf vom Tangstedterforst og
Anka Wolf Vom Tangstedterforst, Anuschka Wolf vom Tangstedterforst,
Asse Wolf vom Tangstedterforst

Anka vom Wolfsfreund HD: A

Her kan du se kuldets afstamning og beregnet indavlsprocent