Kennel Wenkje - Grove Nørregård's Bongo - 03593/1989

Grove Nørregård's Bongo

Opdrættet af

Else Marie Glud
Danmark
Født: 24. januar 1989
HD: B   
DKCH    INTCH    NLCH    VDHCH    KLBCH    
WA91    KISG91
Billedet er taget i starten af 90'erne
Afstamning    Indavlsberegningen    Billeder    Udstillingsresultater    Kuld 
Åben forsiden på Engvang, Kennel Wenkjes hjemmeside www.engvang.info

Bongo var vores første Keeshond efter vores egen hanhunds kuld. Det var Wenkje som var far til ham og Grove Nørregård's Alexis var mor.

Vi glædede os rigtig meget til at få ham. Da han var født, tog vi den lange vej fra Virum og til Spøttrup, blot for at se denne lille mulvarp. Der var 2 hanner, og vi var spændt på hvordan de voksede til.

Vi kørte turen flere gange, og da de var 5-6 uger faldt vi pladask for Bongo. Han var den største og mest dovne. Hen var dejlig. Hans 2 søskende var også rigtig dejlige, og det var svært at se om det blev Bongo eller Boysen der ville blive bedst. Da de var 8 uger var vi sikker på vi havde valgt galt, men ved Bongo det blev - og det fortrød vi ikke da han voksede til.

I starten var det vores søn Morten som udstillede ham, og også ham som gik på hundeskole. På et tidspunkt syntes Bongo ikke det var særlig sjovt at gå i ringen - og så overtog Bjarne opgaven. Bongo elskede at være på udstillingerne, men det der med dommere og andre hunde - løben runde og stille sig op, ja det var bare kedeligt.....

Vi havde nogle rigtig gode år med Bongo. Han voksede op sammen med Wenkje og Wakje og måske gav vi ikke de gamle hanner lov at sætte ham ordenlig på plads, for da han blev 3-4 år begyndte han at ville bestemme, og det tillod Wenkje ikke. Da Bongo var knap 5 år, var vi nød til at omplacere ham. Der var en dame som gerne ville have en voksen han eller stor hvalp - og hun opfattede vores problem under samtalen, så hun tog mod til sig og ringede og spurgte om den dejlige store han - Bongo - vi havde haft med på udstilling, og han evt. kunne flytte hjem til hende. Og sådan blev det.

Bongo flyttede hjem til Gitte som havde ham i mange år.  Bongo fik nye kammerater, Gitte havde nemlig vildænder i baghaven, og dem syntes han rigtig godt om. Han lærte nye husregler uden problemer og efter noget tid faldt han fuldstændig til hos Gitte. Vi besøgte ham engang imellem, og var rigtig glade da han efter nogle måneder ikke ville med os hjem mere.

Efter Bongo døde af alderdom, fik Gitte en ny lille Keeshan - denne gang en hvalp fra Sverige som vores Climber var far til.


Indavlsberegning

Nedenfor er et udtræk af vores lille stambogføringssystem. Når du kigger på listen, så vil hver generation give 100 % hvis der ikke er nogen gengangere. Efter hvert dyr er der en parentes f.eks. (778,4) - det skal læses på den måde af dyret ligger 2 gange i 7 generation og 1 gang i 8 generation på far-siden og 1 gang i 4 generation på mor-siden.

Hvis du bliver nysgerrig omkring indavlsberegningen, eller kunne tænke dig en beregning på din Keeshond, så kontakt os vi hjælper gerne med dette.

Indavlsprocenten er beregnet udfra 15 generationer, men det er alene de første 9 generationer der kan læses her.

  Indavlsliste


Billeder
Der kommer flere billeder


  

Der kommer flere billeder


Bongo her sammen med vores søn Morten, på en af de allerførste udstillinger

Bongo og vores søn Morten


Bongo - 8 uger gammel

Boysen, Biscaya og Bongo


Udstillingsresultater

Bongo havde en størrelse som var sjov at udstille - også i udlandet. Han blev hurtigt champion i både Tyskland og Holland. Og i Danmark var han så ubeskeden at vinde hele 7 certifikater inden han blev Dansk Champion - han skulle jo lige blive 18 måneder. 

Da Wakje døde, trådte Bongo til i parklasse sammen med hans far Wenkje. Det var ikke det samme, men de to klædte hinanden virkelig godt, så de fik også flere fine placeringer.

Når vi tænker tilbage på Bongo's udstillings karriere så kommer vi altid til at tænke på en af vores gode venner Arne Rasmussen som havde Japansk Spids. På en udstilling i Tyskland, hvor Bongo bare ikke ville løfte ørene, trådte han til ved ringsiden med en halv bolle med tandsmør og ost. Den fik Bjarne i lommen, og det kunne få Bongo øre op. Den dag blev Bongo BIR, og Bjarne fik ny jakke - vi fik aldrig smøre vasket helt af, men hvad gør man ikke.....


I 1989 fik Bongo sit første Danske certifikat og han blev 'Udstillingens bedste junior' i Middelfart.


Dato Sted Dommer Præmiering/Placering
02.12.1989 Middelfart - SPK
Leif Lehmann Jørgensen, Danmark
1.CHK 1.CHKK CK - BIR
..1989



..1989



..1989



..1989



..1989



..1990


..1990


02.12.1989
Middelfart, SPK
Leif Lehmann Jørgensen, Danmark 1.JKL 1.JKK SLJ 1.UKK SL 1.V CK Cert - 'Udstillingens bedste junior'
04.11.1989
Herning, DKK
Knut Sigurd Wilberg, Norge 1.JKL 1.JKK SLJ 1.UKK SL 1.V CK Cert - BIR4
15.10.1989
Hillerød, Specialklub
Anders Cederstrøm, Sverige SL Bedste hvalp i racen
17.09.1989
Hillerød, DKK
Rainer Vuorinen, Finland SL Bedste hvalp i racen
10.09.1989
Ried in Innkreis, Klubschau
Dr. Csaba Kosa, Ungarn
SL
03.09.1989
Silkeborg, Specialklub
Niels Tørnlev, Danmark SL Bedste hvalp i racen
27.08.1989
Bornholm, DKK kreds 8
Marianne Fürst-Danielson, Sverige SL Bedste hvalp i racen
14.08.1989
Otterup, DKK
Mikko Maljanen, Sverige L

 

Bongos hvalpekuld

Bongo blev også brugt i avl. Han var lige det de gerne ville have i Tyskland, nemlig en hand i rigtig størrelse og med nyt blod.

Den første parring var med en tæve fra samme opdrætter som også havde været og parre med Wenkje. Buchwald faldt for Bongo da han var hjemme hos os, og spurgte om vi ville stille ham til rådighed for hans Gräfin vom Geroldsgrund. Vi havde været og besøge Buchwald og havde denne gang rigtig godt kendskab til ham, og selvfølgelig måtte han bruge Bongo. Der kom 7 hvalpe, som vi desværre ikke har nogen  afkom registreret efter.

Andet kuld var med Farah vom Geroldsgrund. Hun var helsøster med Gräfin men boede hos Roswitha Schultheiss. Det var Roswitha's første kuld, og det blev virkelig godt. Udfra dette kuld kom bl.a. Alida von der Lärchenhöhe som med hendes hvalpe har givet mange gode egenskaber.
Det var hos Roswitha vi senere købte vores Danja.
Vi husker den parring specielt godt. Først da Roswitha var på vej til Danmark, gik det op for hende at vi var i vores sommerhus ved Lønne (Vestkøsten) så det var faktisk meget nemmere end at skulle til Virum. Vi havde ikke telfon, så kommunikationen gik via Herdis (Wenkje's opdrætter) og købmanden i Lønne. Men det gik, og parringen blev gennemført på en ligeplads inde i plantagen. Det var i februar måned, så der var ikke mange i området.
2 af tævehvalpene kom til Danmark. Annika kom til at hedde Puk og boede hos en dejlig familie som vi fortsat har kontakt med. Adeltje kom også til en god familie, og vi ved at hun levede til hun blev meget gammel.

Bongo blev brugt til de 2 kuld, og sammen med Farah har han her pr. marts 2010 givet 454 afkom - så det er en hel del.

Under hvert kuld, kan  I se afstamning og indavlsprocent beret på 15 generationer.

Når vi har fået scannet billeder ind, skal vi nok vise billeder fra disse kuld, indtil da vil de forskellige kuld kun være nævnt.


Billeder fra Bongo og Gräfins kuld I (her kommer link senere)

Billeder kommer senere

Bongos første kuld var sammen med 
 
Gräfin vom Geroldsgrund 


Kuldet blev født den 4. marts 1992 og bestod af 2 hanhvalpe og 5 tævehvalp
Igor vom Geroldsgrund, Ingo vom Geroldsgrund
samt
Ida vom Geroldsgrund, Ines vom Geroldsgrund, Ira vom Geroldsgrund,
Iris vom Geroldsgrund og Isa vom Geroldsgrund


Gräfin vom Geroldsgrund er HD: B

Her kan du se kuldets afstamning og beregnet indavlsprocent
Billeder fra Bongo og Farah's A kuld (her kommer link)

her kommer et billede

Bongo andngo andet kuld var sammen med

INTCH VDHCH DCH Farah vom Geroldsgrund

Kuldet blev født den 14. april 1992 og betod af 3 hanhvalpe og 4 tævehvalpe
Amigo-Amadeus von der Lärchenhöhe, Artus von der Lärchenhöhe,
Askan von der Lärchenhöhe,
samt
Adeltje von der Lärchenhöhe, Alice von der Lärchenhöhe, Alida von der Lärchenhöhe, Annika von der Lärchenhöhe,


Gräfin vom Geroldsgrund er HD: B

Her kan du se kuldets afstamning og beregnet indavlsprocent