Kennel Wenkje - Flikje's Wakje - 15660/1985

Flikje's Wakje

Opdrættet af

Herdis Eritsøe Olsen
Danmark
Født: 18. maj 1985
HD: A   
DKCH    INTCH    KLBV08    DKV09
Billedet er taget i slutningen af 80'erne
Afstamning    Indavlsberegningen    Billeder    Udstillingsresultater
 
Åben forsiden på Engvang, Kennel Wenkjes hjemmeside www.engvang.info

 

Når I læser Wenkje's side, kan I læse at vi kun skulle ha' en Kees - og det skulle være en tæve. Vi besluttede hurtigt at en han også kunne bruges, når der nu ikke var nogen tævehvalpe hos kennel Flikje. At Wakje så flyttede ind 2 måneder senere, ja det fortrød vi ikke.

Den samme aften Wakje flyttede ind hos os, havde vi om formiddagen hentet en Skots tubaspiller - en ca. 70 årig 'bobbie',  som skulle være privat inkvateret hos os. Han syntes Wenkje var dejlig. Lene og han tog ud at spille, og imens tog Bjarne og Morten imod Wakje. Da vi kom hjem, og vores ven havde smakt på de danske drikkevare troede han, han så dobbelt - for nu var der 2 uldtotter.

Han nød dem, og dagen efter ville han ud at gå tur med dem. Og hvad skete, han for vild !! Heldigvis var der en dame som kendte Wenkje, som kunne vise ham den rigtige vej hjem - det er dejligt at vores race er en man lægger mærke til, og derfor kan hjælpe i sådanne situationer.

Wakje var en lille charmetrold, han forstod rigtig at sno sig. Det var altid ham der kom op i sofaen for kæl. Han var virkelig en lille drillepind. Vi taler tit om dengang en hundetræner absolut ville lære vores hunde at aportere. Hundeskolen ville ikke tro på der fantes hunde uden jagtinstinkt, men jeg tror vi fik ham overbevist. En dag mødte han op med en fasanvinge - den skulle nok få de der Keeser til at aportere !! Men hvad skete, Wakje blev tvunget til at tage fasanvingen i munden, og det blev der lige nøjagtig så lang tid træneren holdt ham om snuden, så snart han slap, røj vingen ud, og Wakje var ved at kaste op. Efter denne episode, accepterede trænerne at vores hunde kun gad at jage godbidder.

Der er dog andre Keeser som har lært at aportere, men hvordan de har lært dem det det ved vi ikke.

Allerede i 1988 begyndte Wakje at få nogle underlige ringe i huden. Dyrlægen undersøgte med biopsier flere gange, og han fik en masse piller. Vi opserverede at han fik det bedre efter hver prøveudtagning, og det skulle senere vise sig hvorfor. I 88 og 89 fik vi taget prøver meget ofte, og altid med samme resultat - de viste ingen ting. Han fik pensilin og blev rask hver gang. Han havde det godt under hele forløbet, det var bare de der ringe i huden der var problemet. Da Wakje i foråret 1990 pludselig faldt om ved madskålen, blev vi klar over der var noget rivende galt. Vi tog straks til dyrlægen, og traf en anden af dyrlægerne end hende vi ellers konsulterede. Han kiggede undrende på Wakje's medicin og på hans journal, og kunne fortælle årsagen til at biopsierne ikke viste noget. Medicinen overtrufede nemlig resultatet. Der blev taget en 'startprøve' på Wakje, ja tænk det hed det - og den kunne vise at alle hans organer var sat mere eller mindre ud af drift. Der var ingen vej udenom, vi måtte afsted med Wakje. Vi fik ham opdukceret, og tænk sig det viste han havde kronisk leverbetændelse, og kunne måske være reddet hvis han havde fået den rigtige mængde pencilin i tide. Efter dette skiftede vi selvsagt dyrlæge, og mistede en hel del autoritet for dyrlægerne. I dag stiller vi spørgsmål, hvis vi ikke er enige, dengang accepterede vi blot tingenes tilstand.

 

Indavlsberegning

Nedenfor er et udtræk af vores lille stambogføringssystem. Når du kigger på listen, så vil hver generation give 100 % hvis der ikke er nogen gengangere. Efter hvert dyr er der en parentes f.eks. (778,4) - det skal læses på den måde af dyret ligger 2 gange i 7 generation og 1 gang i 8 generation på far-siden og 1 gang i 4 generation på mor-siden.

Hvis du bliver nysgerrig omkring indavlsberegningen, eller kunne tænke dig en beregning på din Keeshond, så kontakt os vi hjælper gerne med dette.

Indavlsprocenten er beregnet udfra 15 generationer, men det er alene de første 9 generationer der kan læses her.

  Indavlsliste

 

Billeder

Der kommer billeder senere


  


Der kommer billeder senereWenkje og Wakje på Juleudstilling i Middelfart 1985

Wenkje Bjarne og Wakje

Der kommer flere billederUdstillingsresultater

Wakje var en lille tæt bygget hanhund. Dengang han udstillede hed størrelsen 50 +/-5 op til 60 tilladt, hvis det ikke ødelagde helhedsindtrykket. Denne størrelse kunne Wakje lige akkurart matche, han var nemlig 45 cm på en god dag ;-))

Men Wakje havde så meget charme, at mange dommere faldt pladask for ham. Det skete rigtig mange gange, men på de fleste udstillinger måtte han se sig slået af hans egen bror Wenkje.

Til gengæld kunne ingen komme i nærheden af Wenkje og Wakje når der var tale om parklasse. De vandrede blot afsted som et '2 hovedet uhyre med 6 ben'. De kunne dreje både til højre og venstre samt selvfølgelig gå omkring på komando. Det var rigtig sjovt, og det var nok grunden til vi blev rigtig bidt af det med udstillinger.

Allerede i 1988 begyndte Wakje at få problemer med pelsen, og havde ikke den samme udstråling, men han ville frygtelig gerne med på udstilling når vi skulle afsted, så det kom han til det sidste, også selvom han ikke altid havde pelsen i orden. Hans sidste udstilling var juleudstillingen i Middelfart 1989,

I 1985 startede Wakje med at få særdeles lovende (SL) på de første udstillinger, og vi kan huske at han også blev 'Racens bedste baby' på et hvalpeskue vi var på lige efter Hillerød udstillingen. 

I 1986 blev Wankje placeret som 'Udstillingens bedste hvalp' i Stuppekøbing. Dette år klarede Wakje jeg faktisk bedst i forhold til Wenkje. Han fik et certifikat, og blev placeret i BIR konkurencen 3 gange. Det var også i 1986 han sammen med Wenkje startede parklasserne. I starten var det ikke altid vi huskede at tilmelde denne klasse, og vi ærgrede os hverkan vi havde glemt det. Dette år blev de placeret som 'Dagens bedste par' i Hillerød og Herning, 'Udstillingens bedste par' i Roskilde og Silkeborg, 'Udstillingens 2.bedste par' i Hillerød og Middelfart.

I 1987 blev Wakje 'Dansk champion' og 'Årets bedste parklasse i SPK'.
Totterne (Wenkje og Wakje) klarede sig rigtig flot i parklasse i Danmark. Dette år glemte vi ikke at tilmelde til parklasse, og de fik følgende resultater, 'Udstillingens bedste par' i Arnberg, Hadderslev, Rønne, Silkeborg, Hillserød og Middelfart, 'Dagens bedste par' i Hillerød, 'Dagens 4. bedste par' i Århus og Vadum 'Dagens 3. bedste par' i Brøndby.
Det var også i udlandet at Totterne (Wenkje og Wakje) fik følgeskab af deres søster Zuurtje i gruppekonkurrende. Hvis man i denne konkurrence kunne føre hundene fre i en snor, så var det absolut en fordel, og vi må sige det lykkedes over alt forventning. De 3 blev 'Udstillingens bedste gruppe' i Charleroi og Dortmund.
I udlandet måtte Zuurtje trædde til også i parklasse. Hun og Wakje gik også fint sammen, og det blev til følgende placeringer, 'Dagens 3. bedste par' i Charleroi.

I 1988 var det år hvor vi gik 'helt amok' rent udstillingsmæssigt. Det blev til 12 Danske udstillinger og 11 udenlandske. Men vi var fuldstændig bidt af det, og så længe det går godt - ja, så er det ikke nemt at stoppe op.

Wakkje fik titlen 'International Champion' og blev placeret som 'Årets bedste parklasse i SPK'.

Sammen med Wenkje blev han placeret i parklasse som følger, 'Udstillingens bedste par' i Kalundborg, Roskilde, Silkeborg og Middelfart, 'Udstillingens 3. bedste par' i Hillerød, 'Udstillingens 4. bedste par' i Ålborg, 'Dagens bedste par' i Hillerød og Brøndby, 'Dagens 2. bedste par' i Vadum og Køge, 'Dagens 3. bedste par' i Monte-Carlo, og 'Dagens 4. bedste par' i Otterup.

I udlandet fik Totterne følgeskab af deres søster Zuurtje i gruppekonkurrende. Hvis man i denne konkurrence kunne føre hundene fre i en snor, så var det absolut en fordel, og vi må sige det lykkedes over alt forventning. De 3 blev 'Udstillingens bedste gruppe' i Monte-Carlo, 'Udstillingens bedste opdrætesgruppe' i Monte-Carlo, 'Udstillingens 2. bedste gruppe' i San Remo og 'Dagens 8. bedste gruppe' i Dortmund.

I udlandet måtte Zuurtje trædde til også i parklasse. Hun og Wakje gik også fint sammen, og det blev til følgende placeringer, 'Dagens bedste parklasse' i Kortrik, 'Dagens 3. bedste par' i Sam Remo.

I 1989 blev det også til en hel del udstillinger. Vi har på 11 Danske, 8 udenlandske og på 3 skuer.

Sammen med Wekje blev han placeret i parklasse som følger, 'Udstillingens bedste par' i Køge, Roskilde, Otterup og Hillerød, 'Udstillingens 2. bedste par' i Eindhoven, Silkeborg, Middelfart og Østrig, 'Dagens bedste par' i Herning, Leiden, Bella Center, Maastricht og Hillerød.

I udlandet fik Totterne (Wenkje og Wakje) følgeskab af deres søster Zuurtje i gruppekonkurrende. Hvis man i denne konkurrence kunne føre hundene fre i en snor, så var det absolut en fordel, og vi må sige det lykkedes over alt forventning. De 3 blev 'Dagens bedste opdrætesgruppe' i Kiel og Østrig, 'Dagens 2. bedste gruppe' i Leeuwarden og Den Haag og 'Dagens 3. bedste opdtætsgruppe' i Dortmund. 


Dato Sted Dommer Præmiering/Plasering
02.12.1989
Middelfart, SPK
Leif Lehmann Jørgensen, Danmark 1.CHK 3.CHKK - Udstillingens 2. bedste par - Spidshundeklubbens bedste par
04.11.1989
Herning, DKK
Knut Sigurd Wilberg, Norge 2.CHK
22.10.1989
Den Haag, Holland
Collin Reed, England
Excelent1 res.CAC res.CACIB - Dagens 6. bedste par - Dagens 2. bedste gruppe
15.10.1989
Hillerød, Specialklub
Anders Cederstrøm, Sverige 1.CHK 3.CHKK CK Udstillingens bedste par
17.09.1989
Hillerød, DKK
Rainer Vuorinen, Finland 1.CHK 3.CHKK - Dagens 4. bedste spidshund - Dagens bedste par
10.09.1989
Ried in Innkreis, Klubschau
Dr. Csaba Kosa, Ungarn
V - Udstillingens 2. bedste par - Udstillingens bedste opdrætsgruppe
03.09.1989
Silkeborg, Specialklub
Niels Tørnlev, Danmark 1.CHK 2.CHKK CK - BIR3 - Udstillingens 2. bedste par
27.08.1989
Bornholm, DKK kreds 8
Marianne Fürst-Danielson, Sverige 1.CHK 2.CHKK CK - BIR2
14.08.1989
Otterup, DKK
Mikko Maljanen, Sverige 1.CHK 2.CHKK CK - Dagens bedste par
12.08.1989
Maastricht, Holland
A. Schneider-Louter, Holland
Excelent4 - BIR - Dagnes bedste par
18.06.1989
Bella-Center, DKK
Ralf D. Campbell, Norge 1.CHK 2.CHKK CK CACIB - Dagens bedste par
03.06.1989
Leiden, Holland
R. Pollet, Belgien
Excelent3 - Dagens bedste par
07.05.1989
Dortmund, Tyskland
G. Dangeleit, Tyskland
V2 - Dagens 3. bedste opdrætsgruppe
29.04.1989
Hernng, DKK
Per Erik Wallin, Sverige 2.CHK - Dagens bedste par
15.04.1989
Kiel, Tyskland
Gerda Kastl, Tyskland
SG2 - Dagens bedste opdrætsgruppe
09.04.1989
Roskilde, Specialklub
Lennart Dahlen, Sverige 1.CHK 2.CHKK CK - Udstillingens bedste par
27.03.1989
Leeuwarden, Holland
H. Wirtz, Tyskland
Exelent3 - Dagens 3. bedste gruppe
20.01.1989
Eindhoven, Holland
Ph. Heerkens-Verschuuren, Holland
Exelent3 - Udstillingens 2. bedste par
15.01.1989
Køge, Specialklub
Rolf Lundman,sverige 1.CHK 3.CHKK - Udstillingens bedste par
03.12.1988
Middelfart, SPK
Tina Permo,sverige 1.CHK 2.CHKK CK - BIR3 - Udstillingens bedste par - Spidshundeklubbens bedste par
12.11.1988
Kortrik, Belgien
L.H. Dall, Spanien
Excelent2 res.Cert res.CACIB - Dagens beste parklasse - International Champion
08.11.1988
Fredericia, DKK
Ralf D. Campbell, Norge 1.CHK 1.CHKK CK CACIB - BIR2
23.10.1988
Dortmund, Tyskland
Gerda Kastl, Tyskland
V3 - Dagens 8. bedste gruppe
16.10.1988
Hillerød, Specialklub
Britt Mariann Ouchterlony 1.CHK 2.CHKK CK - BIR3 - Udstillingens 3. bedste par 
17.09.1988
Brøndby, DKK
Ulla Eriksson,sverige 1.CHK 2.CHKK CK  - Dagens bedste par
04.09.1988
Silkeborg, Specialklub
Per Erik Wallin, Sverige 1.CHK 2.CHKK CK - BIR3 - Udstillingens bedste par
13.08.1988
Otterup, DKK
Marianne Fürst-Danielson, Sverige 1.CHK 2.CHKK CK - BIR3 - Dagens 4. bedste par
07.08.1988
Osnabrück, Tyskland
S. Szezny, Tyskland
V1
03.07.1988
Brno, CSSR
E. Vodicková, CSSR
V4
19.06.1988
Hillerød, DKK
Uwe Fischer, Tyskland 1.CHK 3.CHKK - Dagens bedste par
11.06.1988
Kiel, Tyskland
H. Hinckeldeyn, Tyskland
V2 res.VDH-CERT res.CACIB 
04.06.1988
Ålborg, Specialklub
Ivan Swedrup, Sverige 1.CHK 2.CHKK CK - Udstillingens 4. bedste par
22.05.1988
Køge, DKK kreds 2
Ole Staunskjær
1.CHK 3.CHKK - Dagens 3. bedste spidshund - Dagens 2. bedste par
08.05.1988
Vadum, DKK
Per Svarstad, Sverige 1.CHK 2.CHKK CK - Dagens 2. bedste par
30.04.1988
Dortmund, Tyskland
P. Machetanz, Tyskland
SG2
10.04.1988
Roskilde, Specialklub
Boo Lundstrøm, Sverige 1.CHK - Udstillingens bedste par
03.04.1988
Montpellier, Frankrig
Leneuf, Frankrig
Excelent1 res.CACIB
02.04.1988
Nice, Frankrig
Bernini, Italien
Excelent1 res.CACIB
30.03.1988
Monte-Carlo, Monaco
R. Vorinen, Finland
Execlent1 CACIB - BIR - Dagens 3. bedste par - Dagens bedste gruppe - Dagens bedste oprdætsgruppe
28.03.1988
San Romo, Italien
G. Alessandra, Italien
Excelent1 res.CACIB - Dagens 2. bedste gruppe - Dagens 3. bedste par
26.03.1988
Luxemburg
A. de Wilde, Belgien
Excelent4
28.02.1988
Kalundborg, Specialklub
C.E. Gunnarsson 1.CHK 2.CHKK CK - BIR4 - Udstillingens bedste par
05.12.1987 Middelfart, SPK Øivind Asp, Norge 1.CHK 2.CHKK CK - BIR2 - Udstillingens bedste par - Spidshundeklubbens bedste par
28.11.1987 Amsterdam, Holland R. Harmsen-Rispens, Holland Excelent2
15.11.1987 Strasbourg, Frankrig Mll. Cibot, Frankrig Excelent2 
14.11.1987 Kortrik, Belgien Werner Steinhausen, Tyskland V3
08.11.1987 Fredericia, DKK Per Svarstad, Sverige 1.CHK 1.CHKK CK CACIB - BIR2
25.10.1987 Hillerød, Specialklub Maria Talluti 1.CHK 3.CHKK - Udstillingens bedste par
11.10.1987
Dortmund, Tyskland
Corry Saes, Holland
V2 res.VDH-CERT - Dagens bedste gruppe
10.10.1987
Charleroi, Belgien
Jan Nesvadba, Schweiz
Excelent2 - Dagens 3. bedste par - Dagens bedste gruppe
26.09.1987 Brøndby, DKK Birthe Larsen-Rosvall, Sverige 1.CHK 4.CHKK - Dagens 3.bedste par
06.09.1987 Silkeborg, Specialklub Eva Ekstam,finland 1.CHK 2.CHKK CK - BIR - Udstillingens bedste par
16.08.1987
Otterup, DKK
Marlo Hjernquist, Sverige 1.CHK 2.CHKK CK - BIR4 - Dagens bedste par
19.07.1987
Rønne, DKK kreds 8
Uwe Fischer, Tyskland 1.CHK - Udstillingens bedste par
05.07.1987
Vadum, DKK Kreds 7
Olav Campbell, Norge 1.CHK 2.CHKK CK - BIR2 - Dagens 4. bedste par
14.06.1987
Århus, DKK
Ralf D. Campbell, Norge 1.Å 1.ÅKK CK Certifikat - BIR2 - Dansk Champion - Dagens 4. bedste par
16.05.1987 Kiel, Tyskland Ingrid de Lasberg, Tyskland SG4
10.05.1987
Haderslev, SPK
Anders Cederstrøm, Sverige 1.Å 1.ÅKK CK Certifikat - BIR2 - Udstillingens bedste par
02.05.1987
Hillerød, DKK
Mikka Maljanen 1.Å 3.ÅKK - Dagens bedste par
12.04.1987
Roskilde, Specialklub
Monica Wall
1.Å 3.ÅKK CK
08.03.1987
Arnborg, Specialklub
Peter Petersen
1.Å 2.ÅKK CK - BIR4 - Udstillingens bedste par
11.01.1987 Alst, Belgien M.Z.Szymandera, Polen Excelent2
29.11.1986
Middelfart, SPK
Ritva Raita,finland 1.Å 2.ÅKK - Udstillingens 2.bedste par
08.11.1986
Herning, DKK
Rainer Vuorinen, Finland 1.Å 3.ÅKK CK - BIR4 - Dagems bedste par
12.10.1986
Hillerød, Specialklubberne
Marlo Hjernquist, Sverige 1.Å 4.ÅKK - Udstillingens 2.bedste par
14.09.1986
Hillerød, DKK
Birthe Larsen-Rosvall, Sverige 2.Å - Dagems bedste par
07.09.1986
Silkeborg, Specialklubberne
Ralf D. Campbell, Norge 1.Å 2.ÅKK CH - BIR2 - Udstillingens bedste par
09.08.1986
Otterup, DKK
Hans Lethinen,finland 2.UK
14.06.1986
Brøndby, DKK
Bertil Børjesson, Sverige 1.UK 2.UKK
24.05.1986
Ålborg, SPK
Jan Åkerman 1.UK 1.UKK CERT CK - BIR2
04.05.1986
Århus, DKK
P.Cottafavi, Luxembourg 1.UK CK
13.04.1986
Roskilde, Specialklubberne
Folke Isakson 2.UK - Udstillingens bedste par
15.02.1985
Stubbekøbing, SPK
Peter Petersen SL - Bedste hvalp - Udstillingens bedste hvalp
03.11.1985
Middelfart, SPK
Ivan Svedrup, Sverige
SL
20.10.1985
Hillerød, Specialklubbere
Boo Lundström, Sverige
SL