Horsens Dyrskue 2012Dyrskuet i Horsens var helt specielt for os, det var nemlig første gang vi kunne vise racen frem her i Jylland. 

Vi havde besluttet at tilmelde 'en hel folk' så alle virkelig kunne se denne dejlig race. 

Vi havde en rigtig god udstillingsdag og opnåede nogle rigtig flotte præmieringer og placeringer. Vi er ikke mindre stolte af vores nystartede besætning her 'dagen derpå' - og vi begynder at sætte os op til Landsskuet i Herning, hvor vi også vil deltage med en stor flok.


Bedste vædder, besætningsgruppe, afkomstgruppe og bedste 1 års uden lam

Det var et rigtig dejlig skue, hvor der var 2 nye udstillere og lige så mange dyr tilmeldt som i 2012.

Dommerne var Casper Jensen og Brian Lundgaard. De gjorde et rigtig godt stykke arbejde, og gav sig den tid der skulle til. Der var brug for tålmodighed da en udstiller med Dorset og vi med Kerry Hill havde 'alt for mange dyr med' til at 2 mennesker kunne klar det.

Vi havde været så heldige at Susanne, en af vores hundevenner og kollegaer ville sætte dagen af til at hjælpe os med dyrene på selve dagen. Jeg er sikker på det gode resultat som I kan se nedenfor ikke var lykkedes uden Susannes hjælp - det var bare SUPER dejligt ;-))

Alt er gået alt for vildt for sig på hjemmefronten, så vi kom først igang med fårevasken kl. 7 torsdag morgen. Vi blev nød til at fravælge at gøre 3 dyr istand, og valget faldt på en 2 års oxfordown, et 3 års Kerry Hill og et 2 års Kerry Hill. For Kerry'ernes vedkomne blev de fravalgt fordi deres lam var de mest beskidte, mærkelig valg - men noget skulle det være ;-)

Vi fik vasket og ordnet 10 får og 4 lam. En temmelig anstrengende affære - men i orden skulle det altså være !

Vi måtte tage dyrene med til Horsens af 2 omgange, og så var der selvfølgelig 2 klippedyr som først kom med fredag morgen.


Skuets bedste besætningsgruppe - Hosens 2012Dagen startede med at vores Kerry Hill blev skuets bedste besætningsgruppe.

Gruppen bestod af vores 3. års vædder (68977-00124), en et års vædder (68977-00747) og et et års får uden lam (68977-00741). Begge de 2 et års var lam efter 3. års vædderen.

Senere på dagen blev gruppen tildelt ærespræmieNæste konkurrence var 68977-00124 - han fik en prima bedømmelse og flot kritik. Han fik 23 point. Derefter kom de 2 1 års væddere, de fik begge 23 point og også rigtig flotte kritikker. Ørefarven gav udslaget i hvilken der blev nr. 1 og hvilken som blev nr. 2.

Så blev det hundyrenes tur - og det startede med 'utur'..... de 2 4 års får ville bare ikke gå. Den ene var værre end den anden. Det var noget de havde besluttet hemmefra, det er vi sikre på !

Derefter var det vores 2 års fårs tur, hun fandt efter nogen overtagelse ud af, det var nemmere 'bare at gå med' end det var at stritte imod ! Hun fik 23 point og også en flot kritik.

Så var det de 2 et års får med lam. Den med det ældste lam var begyndt at tage huld på igen og blev fløj med 23 point, mens nr. 2 var lidt mere højtstillet og så også mere ubetydelig ud, så hun måtte 'nøjes med' 22 point. De fik begge gode kritikker, og vi er sikre på nr. 2 nok skal vende tilbage med fynd og klem senere.
Lammegruppe
Så var bedømmelsen af Kerry Hill færdig inde i ringen. Lidt senere var det lammegruppens tur, og det gik også rigtig fint. De fik en god kritik og nogle gode råd med på vejen.
Efter bedømmelsen af lammegruppen, skulle afkomstsamlingerne i ringen. Vi stillede 2 et års væddere og et et års får med lam efter den Engelske vædder som fårene var bedækket med inden de forlod Holland.
Gruppen blev valgt som den bedste. Det var 2 rigtig gode grupper der var fremmødt til denne konkurrence, men valget faldt på Kerry Hill da de var de mest ensartede.


et års væddere
Så begyndte de afsluttende konkurrencer.

Vi startede med 1 års væddere - vi var ikke i tvivl - Kerry vædderen var den bedste - men dommerne havde en anden mening ;-))  og som altid, ja så har dommerne ret.....

Når flokken kommer til Horsens som 2 års til næste år, så bliver der kamp til stregen ;-))

Et års får uden lam forrest, med lam bagerst


Efter et års væddere, blev det et års får med og uden lam. 
Vores et års uden lam blev nr. 1 mens vores 1 års med lam blev nr. 2 slået af et Texel får som senere blev skuets bedste får - flot var den, det kan man bare ikke komme uden om ....
Dagens højdepunkt var da vores vædder blev skuets bedste vædder. Vi er meget stolte af ham.

         
Brian fik sig en overraskelse da han skulle sætte mavebælte på ham - det var bare ikke helt så let, for sådan en Kerry ønsker ikke at blive 'nulret' på maven !!


68977-00724 - skuets bedste vædder

Brian kæmper med vædder - han vil ikke killes


Jo jo, de er store !!!

Der må andre metoder til ;-))

Så kunne der ønskes tillykke


Se hvor fint han faktisk kan stå - helt stille


Bedste får blev en et års Texel - rigtig mange gange tillykke med det, Jacob

x


Lørdagen startede med fælles morgenbord. Det var utrolig hyggeligt og stemningen var helt i top. Da morgenmaden var næsten færdig, kom LRØ fotografen forbi, og så er det bare med at stille op. De ønskede billeder af Skuets bedste får og vædder samt af skuets bedste besætningsgruppe indenfor fårene.... - så afsted til staldene, men hvem vil ikke gerne det ?


klargøring til 'totosession'


Lille vædder var om muligt endnu mere utilfreds med æres af at bære mavebælte, men tilsidst fandt han sig i det....


 Bedste Besætningsgruppe

I år magtede jeg slet ikke at gå mønstring, så da tilmeldingsblanketterne kom rundt, så måtte Bjarne trædde til. Det var første gang han skulle sådan en bane igennem, og det gik faktisk rigtig fint.
I Horsens har vi en rigtig dygtig pige - Agnete, som går rigtig flot med sin Oxforddown. Agnete vandt først konkurrencen for børn, men ønskede også at stille op blandt 'de voksne'. Agnete og Bjarne kom a point i første gennemløb, så de måtte til det igen. Også efter anden gennemløb var der pointlighed, og det blev så besluttet at den som havde flest 10-taller (højeste point) havde vundet - og vinderen blev helt fortjent Agnete - Stort tillykke med det ;-))


 Bjarne til Mønstring     Møstring2
mønstrng

Dagens højdepunkt blev ærespræmieuddeling. Det foregik sidst på dagen - og denne gang i lille ring, for at undgå klovsygebakterier fra køerne i store ring. Det er nu trist vi måtte blive i lille ring !!!!

Her i et billede er der 'bedste vædder', 'bedste besætningsgruppe', 'bedste afkomstgruppe', 'bedste 1 års får uden lam'

Vi havde nogle rigtig gode dage, hvor alle hjalp hinanden i staldene så alle kunne komme ind på de tidspunkter hvor de skulle. Vi håber der bliver en lige så god stemning i 2013.

Bedste vædder, besætningsgruppe, afkomstgruppe og bedste 1 års uden lam