Kennel Wenkje - Marie Louise Oet et Land van Aleer - 03593/1989

Marie Louise Oet et Land van Aleer

Opdrættet af

Else Marie Glud
Danmark
Født: 24. januar 1989
HD: D   
DKCH    KLBCH    KBHV96    
Billedet er taget i midten af 90'erne
Afstamning    Indavlsberegningen    Billeder    Udstillingsresultater
Åben forsiden på Engvang, Kennel Wenkjes hjemmeside www.engvang.info

Luitje som Marie Louise Oet et Land van Aler hed i daglig tale, kom til os da hun var godt 3 år gammel. Familien der havde hende havde ikke mulighed for at passe hende mere, og vi havde mødt Luitje nogle gange og åbnede gerne vores hjem for hende.

Hun har oplevet noget i hendes liv som der ikke var godt. I starten ville hun ikke gå over dørtrin og var bange for pludselige bevægelser. Det tog mange år før dette forsvandt helt.

Luitje var en kærlig hund og meget kælen. Hun valgte dog sine venner med omhug, og ikke alle nød hendes samværd. Luitje gik simpelhen sin vej, hvis der kom gæster hun ikke kunne li'.

Vi havde mange gode oplevelser med Luitje, og vi fortalte hende aldrig hun havde HD - og hun kom heldigvis aldrig til at mærke det.

Luitje fulgte med på mange udstillinger, og fik også gode kritikker/placeringer. Men vi ønskede ikke hun skulle blive International champion med de hofter hun havde, så det opnåede hun aldrig.

Luitje skulle selv sagt ikke anvendes i avl med de hofter. I dag er det heldigvis sådan at Dansk Kennel Klub slet ikke stambogføre hvalpe efter en D hund, men den slags restriktioner var der ikke dengang.

Hun tog sig fint af små nye hvalpe, men elskede dem gjorde hun ikke..... - Når der kom en lille ny Kees hvalp i huset, vidste hun at sengen og sofaen var det eneste sikre sted at ligge. Dog kan vi huske at en af de små, en gang fik fat i Luitjes hale da hun lå og sov i sengen, og Wupti så lå hun pludselig på gulvet.

Luitje blev 14,5 år gammel, og nød virkelig da vi flyttede til Vejle. Her kunne hun tudse rundt i hendes eget tempo - og der er massere af dejlige hundelugte.

Indavlsberegning

Nedenfor er et udtræk af vores lille stambogføringssystem. Når du kigger på listen, så vil hver generation give 100 % hvis der ikke er nogen gengangere. Efter hvert dyr er der en parentes f.eks. (778,4) - det skal læses på den måde af dyret ligger 2 gange i 7 generation og 1 gang i 8 generation på far-siden og 1 gang i 4 generation på mor-siden.

Hvis du bliver nysgerrig omkring indavlsberegningen, eller kunne tænke dig en beregning på din Keeshond, så kontakt os vi hjælper gerne med dette.

Indavlsprocenten er beregnet udfra 15 generationer, men det er alene de første 9 generationer der kan læses her.

  Indavlsliste


Billeder
Der kommer flere billeder


  

Der kommer flere billeder


Luitje her sammen med Robbee på stranden ved Lønne

Luitje sammen med Robbee på stranden ved Lønne


billeder kommer senereUdstillingsresultater

Luitje blev udstillet både i Danmark og udlandet. Hun fandt sig i det, men hun var ikke en af dem som jublede når vi skulle afsted. 

Vi husker da Luitje mødte sine opdrættere på en udstilling. De var meget stolte af hendes udstillingsresultater, men det med HD - ja det var jo ikke noget problem...... Luitje var meget glad for at møde 'hr. opdrætter' men 'fru opdrætter' kunne hun godt undvære - det var ikke rart at se. 

Luitje blev udstillet de første gange med sin gamle ejer. Men fra og med udstillingen i xxxxx var sammen med os.

I 19xx fik Luitje sit første Danske certifikat og han blev 'Udstillingens bedste junior' i Middelfart.


Dato Sted Dommer Præmiering/Placering
02.12.1989 Middelfart - SPK
Leif Lehmann Jørgensen, Danmark
1.CHK 1.CHKK CK - BIR
..1989..1989